Sadržaji

d-Nature

Čuda prirode

Ljepota otoka Brijuni, Kornati i Mljet donijela im je titulu nacionalnih parkova

d-Gourmet

Okusite otok

Kušajte otočne delicije uzgajane na kamenu i sušene na buri

aromatherapy

Opustite se

Meditativno iskustvo otoka Lošinja čeka na vas

Upoznajte hrvatsku bajku od 1.244 otoka, otočića, hridi i grebena koja je ispričana duž cijelog Jadranskog mora. Svaki od njih priča vlastitu povijesnu priču istkanu običajima, znamenitostima i prirodnim ljepotama. Romantični ugođaj skrovitih uvala oduševljava jedriličare i uvodi ih u opušteni način života na otoku.

Kamen, maslina i vinova loza temelj su postojanja na otocima. Vrijedne su ih ruke stoljećima obrađivale kako bi danas postale neizbrisiva otočka tradicija. Ne odbijajte se prepustiti mediteranskoj priči hrvatskih otoka, dočekat će vas mirisni spokoj izvornog bilja i borova!

Prepustite se čarima prirode netaknute ljudskom rukom! Istražite poviješću ispisanu kartu otoka zapetljanih u ribarsku mrežu! Okusite autohtone proizvode koji stoljećima žive na buri i kamenu okupani solju! Pronađite uvale skrivene u modrome moru i prepustite se pustolovini Jadrana! Odaberite otok za sebe, svaki će vas oduševiti jedinstvenošću kojom će vas obgrliti i zavesti!

Otok Krk

Otok Krk


Doživite otok neizbrisivo upisan u hrvatsku povijest

Djevičanske uvale okupane toplim morem te tragovi bogate povijesti razlog su zbog kojeg je otok Krk prozvan Zlatnim otokom. Vrijedno utočište kulture, povijesti, prirodnih ljepota, ali i pravog planinskog krajolika i golog krša mjesto je na Jadranu gdje možete kušati pjenušač iz mora –  spoj mora i vina!

Saznajte više o Krku

Otok Cres

Otok Cres


Krenite u susret tajanstvenom svijetu prirode

Upoznajte oba lica otoka Cresa – mirne uvale na južnom dijelu te gorostasne, surove stijene na sjeveru otoka. Zahvaljujući bogatom biljnom i životinjskom svijetu, Cres je istinski raj za ljubitelje prirode – na njemu možete uživati u svadbenim letovima zakonom zaštićenih, bjeloglavih supova.

Saznajte više o Cresu

Otok Lošinj

Otok Lošinj


Prepustite se meditativnom iskustvu

Bogatstvo borove šume koja odiše spokojom, modro more koje poziva na osvježenje i samoniklo aromatično bilje koje širi svoje mirise otokom stvorili su destinaciju u kojoj se tijekom cijele godine možete prepustiti miomirisnim programima. Arome i ljepote otoka Lošinja prepoznali su i dobri dupini, koji su ga odabrali za svoj dom.

Saznajte više o Lošinju

Otok Rab

Otok Rab


Vratite se u doba vitezova

Skrivajući brojne tajne i čarolije nekadašnjih vremena, stvoren je otok Rab, otok sreće i četiri zvonika, koji će vas zavesti pjesmom cvrčaka. Svakim korakom bit ćete uvjereniji da ste stigli u odmorišnu oazu, bilo za kupanje i sunčanje, bilo za aktivniji odmor ili pak upoznavanje s prošlošću.

Saznajte više o Rabu

Otok Pag

Otok Pag


Uživajte u mjesečevom krajoliku i gastronomskom raju na zemlji

Otok kamenog pejzaža i slabe vegetacije s pokojom vlasi mediteranskog bilja, otok Pag je otok povijesnim perom ispisane tradicije. Njegov krš i surov izgled skrivaju bogatu kulturnu i folklornu baštinu koja svakodnevno živi ulicama gradova otoka. Svakako kušajte paški sir i pašku janjetinu!

Saznajte više o Pagu

Dugi Otok

Dugi otok


Opustite se na jednoj od najljepših plaža Jadrana

Zbog čarobnog krajobraza i bogate prirode prikladnije bi mu ime bilo Božanski otok, Dugi otok u imenu ipak opisuje svoj zemljopisni izgled i dužinu. Može ga se nazvati i otokom osebujnosti ili otokom kontrasta – na južnom dijelu očaravajućim liticama brani Park prirode Telaščicu, dok su se na sjeveru mirno usidrile slikovite uvale, gledajući na otvoreno more.

Saznajte više o Dugom otoku

Otok Murter

Otok Murter


Zaplovite morem otoka

Svojom obalom gotovo dodiruje kopno s kojim je spojen pokretnim mostom dugim 12 metara, a zahvaljujući svojoj blizini Nacionalnom parku Kornati i ostalim brojnim otocima i hridima otok Murter omiljeno je odredište nautičara, ali i svih ljubitelja tihog odmora.

Saznajte više o Murteru

Otok Hvar

Otok Hvar


Udahnite miris soli i lavande

U slikovitom okruženju Jadranskog mora, svojim je šiljastim krajem gotovo uplovio u deltu rijeke Neretve. Privlačnost otoka Hvara prepoznale su i obitelji iz grada Pharosa kada su davne 385. godine prije Krista na otoku Hvaru osnovale svoju koloniju. Na otoku okupanom suncem možete zaviriti u neisrpnu škrinjicu povijesne baštine i raskošne prirode.

Saznajte više o Hvaru

Otok Brač

Otok Brač


Prošetajte bosonogi po bijelom žalu

Okupan toplim šarmom mediteranskog juga, Brač je otok kojemu je priroda podarila duge šljunčane plaže, obogaćene zelenom šumom kao prirodnom zaštitom od sunca. Stoljećima se upravo na njemu skupljao najbolji kamen, koji uz čovjeka koji ga obrađuje predstavlja dušu otoka. O njegovoj slavi svjedoči i činjenica su od njega sagrađene hrvatske i svjetske građevine.

Saznajte više o Braču

Otok Korčula

Otok Korčula


Zakoračite putevima Marka Pola

Posjetite li otok očaravajuće povijesti i bezvremenske ljepote minulih vremena utisnutih u skrivene kale, znat ćete da ste na posebnom mjestu. To je mjesto Korčula. Svoje staro grčko ime Korkyra Melania (Crna Korčula) nosila je po crniki, najrasprostranjenijoj biljci na otoku.

Saznajte više o Korčuli

Otok Mljet

Otok Mljet


Prepustite se legendi mističnog otoka

Otok jedinstvenih prirodnih fenomena, uvest će vas u svijet tajni i legendi koji će vam već po samom dolasku na otok zagolicati maštu i potaknuti vas da krenete u istraživanje svjetova heroja, junaka i mitova. Posjetite otok Mljet i saznajte je li se Odisej doista zaljubio ulijepu nimfu ili u ljepote tajnovite zelene oaze otoka.

Saznajte više o Mljetu