Istražite i rezervirajte najbolje mobilne kućice u Hrvatskoj

Hrvatska, zemlja neopisivih prirodnih ljepota i bogatog kulturnog nasljeđa smještena je na jugoistočnom dijelu Europe i oduševit će vas razvedenom obalom, brojnim gradovima duž jadranske obale koji se mogu pohvaliti bogatom poviješću te više od 1000 otoka. Hrvatska je iznimno popularno odredište za ljubitelje kampiranja, ne samo zbog svojih prirodnih ljepota već i zbog bogate ponude vrhunski opremljenih kampova i mobilnih kućica s atraktivnim sadržajima.

Vrsta smještaja koja u posljednje vrijeme sve više dobiva na popularnosti su mobilne kućice. U Hrvatskoj tako možete pronaći velik broj različitih vrsta mobilnih kućica, od oblika, boja pa sve do razina opremljenosti. Zahvaljujući činjenici da se većina mobilnih kućica u Hrvatskoj nalazi na moru, vi i vaša cijela obitelj moći ćete uživati u svemu onom najboljem što Hrvatska nudi, a to su priroda, more, sunce, bogata kultura, jedinstvena gastronomija i puno sadržaja za cijelu obitelj.

Prikaži više

Zašto su mobilne kućice na moru idealne za odmor u Hrvatskoj

Mobilne kućice namijenjene su svima onima koji žele iskoristiti sve prednosti boravka u kampu, ali možda nemaju kamper, nisu spremni odustati od komfora ili isprobati boravak u šatoru. Mobilne kućice u Hrvatskoj vrhunski su opremljene, sadrže dnevni boravak, najčešće dvije spavaće sobe, kupaonice i terasu sa stolom i stolicama te ležaljkama na kojima možete uživati u opuštajućim trenucima s cijelom obitelji i pogledu na more.

Većina hrvatskih kampova smještena je uz more pa su samim time i mobilne kućice uz more. Uglavnom se nalaze u mirnijem dijelu kampa, nekada čak i u zasebnim odvojenim dijelovima kojima mogu pristupiti samo gosti mobilnih kućica. U potpunosti su prilagođene za kampiranje s djecom u Hrvatskoj jer se nalaze u manjim naseljima unutar kampa, a u tom dijelu gdje su smještene kućice nije dozvoljen promet. Tu su još igrališta, bazeni za djecu i tobogani, razni sadržaji kao što su animacija, vodeni sportovi i sportski tereni.

Vrste mobilnih kućica u Hrvatskoj

Kao jedna od najboljih destinacija za kampiranje u Europi, Hrvatska nudi izvrstan izbor mobilnih kućica smještenih na izvrsnim lokacijama unutar kampova. Mobilne kućice u kampovima u Hrvatskoj razlikuju se prema veličini, kapacitetu, razini opremljenosti tj. dostupnim sadržajima te naravno lokaciji. U većini kampova prevladavaju kućice koje su predviđene za boravak 4 odrasle osobe + 2 djece tako da su idealne za obiteljski odmor. Obiteljske mobilne kućice pružit će vam dovoljno komfora jer nude sve što vam je potrebno za opuštajuć boravak. Osim toga, većina mobilnih kućica u hrvatskim kampovima sadrži potpuno opremljenu kuhinju pa tako možete bez problema pripremati obrok za cijelu obitelj. U velikom broju hrvatskih kampova i mobilnih kućica moguć je boravak s kućnim ljubimcima, za više informacija pogledajte našu ponudu mobilnih kućica za odmor s psom u Hrvatskoj.

Mobilne kućice s bazenom

Kao što smo već napomenuli, kampovi u Hrvatskoj spadaju među najbolje opremljene kampove u Europi. Tome u prilog ide i činjenica da su čak 22 kampa uvrštena na prestižni popis ADAC Superplatz za 2023. godinu. Isto vrijedi i za mobilne kućice koje se nalaze u tim kampovima. U velikom broju kampova pronaći ćete mobilne kućice koje se nalaze u blizini bazena pa će vaši mališani moći uživati u satima beskrajne vodene zabave. Tu su i vodeni sportovi u sklopu rekreacijske ponude koja uključuje pedaline, windsurfing, kitesurfing, ronjenje ili najam SUP daski. U nekim kampovima postoji i mogućnost da nekoliko mobilnih kućica dijeli zajednički bazen. U tom slučaju cijela obitelj može uživati u kupanju, a roditelji mogu djecu imati na oku u svakom trenutku.

Omiljene regije s mobilnim kućicama u Hrvatskoj

Mobilne kućice s top sadržajima – Istra

Kao jedna od najraznovrsnijih regija u Hrvatskoj, Istra je vrlo popularno odredište za sve goste koji svoj boravak u kampovima žele provesti u mobilnim kućicama. S obzirom na to da se najveći broj kampova smjestio upravo na najvećem hrvatskom poluotoku, jednako je raznovrsna i ponuda mobilnih kućica. Ponuda mobilnih kućica u Istri uključuje mobilne kućice s bazenom, obiteljske mobilne kućice i pet-friendly mobilne kućice u kojima možete boraviti sa svojim kućnim ljubimcima. Većina kampova s mobilnim kućicama u Istri smještena je u neposrednoj blizini mora pa tako osim kupanja u bazenu možete uživati u svim blagodatima kristalno čistog Jadranskog mora. Njegova je najveća prednost izvrsna kvaliteta i čistoća mora – stoga ne iznenađuje činjenica da se u Istri nalazi najveći broj plaža s plavom zastavom, međunarodnom oznakom za kvalitetu i čistoću plaža.

Mobilne kućice za aktivan odmor – Kvarner

Mobilne kućice na Kvarneru također su smještene u kampovima u neposrednoj blizini mora. Posebno se ističu kućice u velikim i dobro opremljenim kampovima na kvarnerskim otocima kao što su Krk, Lošinj i Rab. Mobilne kućice u kampovima na Kvarneru uglavnom se nalaze u neposrednoj blizini grada koji se sa samim kampom povezan obalnom šetnicom. To će vam pružiti idealnu priliku za ugodnu šetnju uz more i promatranje nezaboravnih zalazaka sunca na kvarnerskim otocima, vožnju biciklom i aktivan odmor u Hrvatskoj na jednoj od brojnih biciklističkih ruta na Kvarneru ili pak mogućnost da pronađete skrivenu uvalu na plaži na kojoj vam nitko neće smetati i gdje ćete neometano moći uživati u kupanju i sunčanju s cijelom obitelji.

Mobilne kućice za uživanje u suncu – Dalmacija

Dalmacija je jedna od najljepših hrvatskih regija i premda je malo udaljenija za dolazak automobilom iz većine zapadnoeuropskih zemalja, put se itekako isplati. Ovdje vas također očekuju brojne moderno opremljene mobilne kućice s izvanrednim sadržajima kako biste se bez razmišljanja o komforu mogli prepustiti onome zbog čega ste prevalili sav taj put. Odaberite mobilnu kućicu u jednom od odredišta uvrštenih na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine ili kombinirajte boravak u mobilnoj kućici s posjetom jednom od brojnih nacionalnih parkova koji se ovdje nalaze. Nipošto ne propustite posjetiti Nacionalni park Krka i divite se njegovim jedinstvenim slapovima, priuštite si nezaboravan obilazak Kornatskog arhipelaga brodom ili pak posjetite čuveni Dubrovnik i otkrijte zašto je upravo on jedno od najpoznatijih hrvatskih odredišta diljem svijeta.

Aktivan odmor za goste mobilnih kućica u Hrvatskoj

Zahvaljujući visokoj razini komfora koji vam mobilne kućice nude, imat ćete pregršt energije za istraživanje okolnog područja i aktivan obiteljski odmor. Premda većina mobilnih kućica sadrži potpuno opremljenu kuhinju, obroke ne morate uvijek kuhati sami. Gotovo svi kampovi raspolažu barovima i restoranima, a u nekima ćete čak pronaći i čitave trgove s tržnicama, pekarama, suvenirnicama i sl. Kao što smo već spomenuli, većina kampova raspolaže plažama koje su prilagođene kupanju s kućnim ljubimcima. Samo pripazite na to da je kupanje dozvoljeno isključivo na za to predviđenim plažama koje su označene na odgovarajući način.

Svakako valja istaknuti i animacijski program koji je dostupan u većini kampova u Hrvatskoj. Odvija se uglavnom tijekom sezone i uključuje bogat program kako za djecu, tako i za odrasle. Na sportskim terenima kao što su tereni za odbojku, tenis, nogomet i košarku ostat ćete u formi i biti spremni za dvoboj s prijateljima kad se sa zasluženog odmora vratite kući.

Najčešće postavljana pitanja

Koji gosti najčešće borave u mobilnim kućicama u hrvatskim kampovima?
U mobilnim kućicama u hrvatskim kampovima najčešće borave gosti iz Njemačke, a potom slijede gosti iz Slovenije, Austrije te Nizozemske. Značajniji rast u broju dolazaka i noćenja u zadnjih nekoliko godina ostvaruju gosti iz Poljske, Češke i Mađarske. Gosti mobilnih kućica najčešće borave u Hrvatskoj tijekom ljetnih mjeseci, odnosno u srpnju i kolovozu. Međutim, sve više gostiju mobilnih kućica posjećuje Hrvatsku i u pred i postezoni zbog manjih gužvi, točnije zbog toga što si mogu priuštiti bezbrižniji i mirniji godišnji odmor.
Koji je najbolji način dolaska u Hrvatsku?
Gosti mobilnih kućica koji stižu iz Zapadne Europe najčešće putuju preko Slovenije, međutim s obzirom na čest gužve pred tunelom Karavanke, nerijetko koriste i obilazni put preko Italije (Villach - Udine - Trst - Koper - Umag). Ako se odlučite za tu rutu, na našoj stranici možete pronaći detaljne upute za obilazni put i izbjegavanje plaćanja vinjete u Sloveniji. https://adriacamps.com/novosti/doci-odmor-hrvatsku-bez-placanja-slovenske-vinjete/. Ako želite posjetiti neki od hrvatskih otoka, vozni red možete provjeriti na službenim stranicama prijevoznika. Za otok Rab to je tvrtka Rapska plovidba http://www.rapska-plovidba.hr/. a za ostale hrvatske otoke zadužena je Jadrolinija https://www.jadrolinija.hr/ Neke trajekte nije moguće rezervirati i unaprijed pa vam preporučujemo da na vrijeme dođete na trajektni terminala kako biste si mogli osigurati mjesto u željeno vrijeme putovanja. Iako se većina gostiju odlučuje za dolazak u Hrvatsku automobilom, moguć je dolazak i zrakoplovom, vlakom i autobusom. Glavne zračne luke nalaze se u većim gradovima pojedinih regija: Pula, Rijeka, Zagreb, Zadar, Split i Dubrovnik.
Koliko dana mogu boraviti u mobilnoj kućici u Hrvatskoj?
Europski državljani, koji u Hrvatsku ulaze kao turisti i žele boraviti u mobilnoj kućici mogu u Hrvatskoj boraviti najduže 90 dana (do tri mjeseca). Boravak je moguć u bilo kojem razdoblju od 180 dana, s time da se 90 dana boravka može iskoristiti jednokratno ili višekratno.
Je li Hrvatska sigurna zemlja?
Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja koje možete posjetiti, a stopa kriminala vrlo je niska. U turističkim mjestima u ljetnim mjesecima kada se pojavljuju veće gužve postoji mogućnost pojave džepara kao i u drugim europskim državama. Na takvim mjestima pripazite na osobne stvari, ali osim toga u Hrvatskoj se možete osjećati vrlo sigurno.
Koje dokumente moram imati za ulazak u Hrvatsku?
Važno je napomenuti da od 1.1.2023. nema graničnih kontrola sa Slovenijom i Mađarskom - Republika Hrvatska postala je dio Schengena. Ukoliko u Hrvatsku ulazite iz Srbije i Bosne i Hercegovine i dalje je potrebno proći graničnu kontrolu. Za ulazak u Hrvatsku potrebna vam je osobna iskaznica ili putovnica, vozačka dozvola, prometna isprava i važeća potvrda o osiguranju vozila. Iako vam osobna iskaznica ili putovnica ne trebaju zbog prelaska granice, potrebne su vam zbog prijave u mobilnu kućicu na recepciji kampa u kojem ćete boraviti.
Kakve su autoceste u Hrvatskoj?
Autoceste u Hrvatskoj uvijek su označene velikim slovom A. Cestovna mreža u Hrvatskoj općenito je dobre kvalitete, a autoceste su moderne i dobro održavane i pravci su dobro označeni. Neasfaltirane ceste postoje samo u najudaljenijim područjima i na najmanjim otocima. U Hrvatskoj je ograničenje brzine 50 km/h u naseljima, 90 km/h izvan naselja, 110 km/h na brzim cestama i 130 km/h na autocestama.
Moram li kupit vinjetu za autocestu u Hrvatskoj?
Za razliku od Slovenije i Austrije, za koje je potrebno kupiti vinjetu, u Hrvatskoj se autocesta plaća pri izlazu na naplatnim kućicama. Plaćanje je moguće gotovinom (€) ili karticom. Cijene za vožnju autocestom ovise o sezoni, kategoriji vozila te broju prijeđenih kilometara odnosni ruti koju ste vozili.
Gdje u Hrvatskoj ima manje gužve?
U ljetnim je mjesecima na hrvatskim prometnicama pojačan promet. Gužve u prometu dostižu svoj vrhunac u srpnju i kolovozu (te vikendom u ljetnim mjesecima) zbog pojačanih dolazaka/odlazaka turista. Upravo zbog toga preporučujemo vam boravak u mobilnoj kućici u Hrvatskoj u pred- i postsezoni, te ako ste fleksibilni, dolazak i odlazak u tjednu, a ne preko vikenda. Kako biste izbjegli čekanje u kolonama preporučujemo vam da se prije samog putovanja informirate o stanju u cestovnom i trajektnom prometu na stranicama Hrvatskoj autokluba (HAK). - https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/?lang=hr#prohodnost-cesta
Kakve mobilne kućice mogu pronaći u kampovima u Hrvatskoj?
U Hrvatskoj su dostupne razne vrste mobilnih kućica, a razlikuju se prema veličini, kapacitetu, razini opremljenosti te lokaciji. Mobilne kućice u Hrvatskoj najčešće imaju kapacitet 4+2 osobe, iako je moguće pronaći i velike obiteljske mobilne kućice s kapacitetom 6+2 osobe. U pojedinim kampovima dostupne su i mobilne kućice (chalet) s jednom spavaćom sobom koje su prvenstveno namijenjene parovima koji traže miran i romantičan odmor. U većini mobilnih kućica dozvoljeni su kućni ljubimci uz nadoplatu prema važećem cjeniku. Pojedine mobilne kućice nalaze se u sklopu manjih naselja unutar kampa. U tim je naseljima ograničen promet i najčešće sadrže bazen koji je dostupan samo gostima navedenog naselja. U ponudi pojedinih kampova dostupne su i luksuzne camping vile – često se nalaze u neposrednoj blizini mora i gostima je na raspolaganju privatni bazen/jacuzzi. Ako pak želite boraviti u prirodi, a istovremeno ne želite odustati od luksuznog i udobnog smještaja glamping šator idealan je izbor za vas.
Čime su najčešće opremljene mobilne kućice u kampovima u Hrvatskoj?
Većina mobilnih kućica u Hrvatskoj sadrži dobro opremljenu kuhinju, kupaonicu s tušem, klima-uređaj te prostranu i natkrivenu terasu. Dostupne su mobilne kućice s jednom, dvije ili tri spavaće sobe te jednom ili dvije kupaonice. Kuhinje u svim mobilnim kućicama opremljene su posuđem i priborom za jelo. Terase su u većini slučajeva natkrivene, a mogu biti i potpuno ograđene i na njima su gostima dostupne ležaljke te stol sa stolicama. Većina glamping šatora u Hrvatskoj također sadrži vlastitu kupaonicu, potpuno namještenu kuhinju, udoban dnevni boravak i prostranu terasu. Sve informacije vezane za opremljenost mobilnih kućica i glamping šatora možete pronaći na stranici željenog kampa klikom na opciju 'Prikaži sve značajke' kod smještajne jedinice koja vas zanima.
Je li nužno unaprijed rezervirati mobilnu kućicu u hrvatskim kampovima?
Gosti mobilnih kućica vrlo rado se odlučuju za Hrvatsku kao destinaciju za svoj sljedeći godišnji odmor. Upravo zbog popularnosti Hrvatske među gostima mobilnih kućica, preporuča se rezervacija smještaja na vrijeme. Treba istaknuti, da su bolje kategorije mobilnih kućica u obiteljskim kampovima u razdoblju visoke sezone (srpanj i kolovoz) rasprodane već krajem ožujka. Preporučuje se da rezervaciju napravite već za vrijeme early bookinga (studeni-veljača). To će vam donijeti popust na rane rezervacije te ćete svoj smještaj moći rezervirati po najpovoljnijim cijenama.
Koji su uvjeti rezerviranja mobilnih kućica te otkazivanja?
Od siječnja 2023.godine službena valuta u Hrvatskoj je euro (€). Kod nekih mobilnih kućica pri rezervaciji je potrebna uplata akontacije ili ukupnog iznosa. Uplaćeni iznos akontacije ili ukupnog iznos odbija se od računa za boravak u mobilnoj kućici u kampu. Kod pojedinih mobilnih kućica potrebno je samo ispuniti podatke kreditne kartice. Kreditna kartica služi kao jamstvo za putovanje i potvrdu rezervacije. Većina kampova odobrava besplatno storniranje rezervacije mobilne kućice do nekoliko dana prije putovanja. Pojedini kampovi ne odobravaju besplatno storniranje te zadržavaju uplaćenu akontaciju ili terete kreditnu karticu za određeni iznos. Točne uvjete rezerviranja i otkazivanja za željenu mobilnu kućicu možete pronaći u prvom koraku postupka rezervacije.
Koje aktivnosti stoje na raspolaganju gostima mobilnih kućica u kampovima u Hrvatskoj?
U svakom kampu možete pronaći opremljene sanitarne čvorove, zatim restorane, a većina ima i barove, trgovine, pekare itd. Osim navedenih sadržaja, svi kampovi koji su uz more imaju uređenu plažu; većina kampova ima i plaže za ljubimce te neki imaju i FKK-plažu. Gosti mobilnih kućica u Hrvatskoj mogu besplatno koristiti plaže te bazene u kampovima. Osim toga, u većini kampova dostupan je animacijski program za djecu i odrasle i on je u pravilu besplatan. U pred- i postsezoni on se održava u nešto manjem obujmu, a kompletan program traje od polovice lipnja do polovice rujna. Gostima su također na raspolaganju razni sportski tereni, primjerice za odbojku, nogomet, tenis, košarku te dječja igrališta, teretane na otvorenom, golf igrališta i slično. Ako ste više morski tip, u većini kampova možete se okupati u raznim vodenim sportovima i aktivnostima kao što su ronjenje, surfanje, kajak, parasailing, veslanje i slično. Navedene aktivnosti u pravilu se naplaćuju, iako je korištenje sportskih terena u nekim kampovima besplatno.
Koja su pravila ponašanja za kućne ljubimce u hrvatskim kampovima?
Vlasnici kućnih ljubimaca dužni su svoje ljubimce prijaviti na recepciji uz potrebnu veterinarsku dokumentaciju. Također, dužni su pse voditi na uzici, a na svom ih prostoru držati vezane. Nuždu koju obave kućni ljubimci, vlasnici su dužni počistiti. Boravak kućnih ljubimaca nije dozvoljen u restoranu, trgovini, na recepciji, području bazena i na dijelu plaža. Kućni ljubimci mogu boraviti i kupati se samo na njima namijenjenoj plaži, a boravak i kupanje na ostalim dijelovima plaže među ostalim kupačima strogo je zabranjeno. Većina je kampova u Hrvatskoj pet-friendly pa je tako boravak kućnih ljubimaca u mobilnim kućicama dozvoljen. Kućni ljubimci dodatno se naplaćuju (u pravilu po danu) prema važećem cjeniku kampa za tekuću godinu.
Hrvatska voda iz slavine: je li dobra za piće?
Hrvatska se može pohvaliti izvrsnom kvalitetom prirodne vode. Voda iz vodovoda je pitka u cijeloj Hrvatskoj, stoga nema potrebe za kupnjom vode u boci.
Važni hrvatski telefonski brojevi
Kao i u drugim državama svijeta, i za Hrvatsku postoje telefonski brojevi koje je prilikom boravka u mobilnoj kućici dobro znati:

• 112 (+385 112) je jedinstveni broj za hitne službe koji se koristi u Hrvatskoj. Dostupan je iz svih javnih telefonskih mreža bez naknade, u bilo koje doba dana ili noći. Ovo je broj koji obuhvaća službe hitne medicinske pomoći, vatrogasaca, policije, gorske službe spašavanja, hitne veterinarske pomoći, pomoći drugih službi i operativnih snaga zaštite i spašavanja.

• 192 (+385 192) Policija

• 193 (+385 193) Vatrogasci

• 194 (+385 194) Hitna pomoć

• 1987 (+385 1 1987) Pomoć na cesti

• 195 (+385 1 195) Nacionalna središnjica za spašavanje i traganje na moru

• 11888 (+385 1 11888) Informacije o mjesnim i međugradskim telefonskim brojevima

• 11802 (+385 1 11802) Informacije o međunarodnim telefonskim brojevima

• 060 520 520 (+385 60 520 520) Vremenska prognoza i stanje na cestama

Pošalji upit

Odaberite datum dolaska i odlaska

Odrasli Godine 18+

Djeca Godine ispod 18

Kućni ljubimci Svi ljubimci

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.