Pretražujemo cijene...

Hvala vam na strpljenju.

4 najboljih kampova u šibenskoj regiji

Odaberite za sebe i svoju obitelj mediteransko sunce i blagodati prirode.

Osjetite slobodu u kampovima smještenima na samoj obali mora! Kampiranje u šibenskoj regiji znači spavanje uz bistro more duž razvedene obale i uz mnoštvo otoka. Sjenovite parcele kampova i terase mobilnih kućica uz aromatični miris stabala osnovno su obilježje šibenskih kampova. Pronađite svoje utočište u malim kampovima, zaštićenima planinskim zaleđem!

Prikaži više

Popularne destinacije za boravak:

Odaberite datum dolaska i odlaska
Odaberite datume dolaska i odlaska
Persons 2 Odrasli, 0 djece
Odaberite broj gostiju

Odrasli Dob 18+

Djeca Dob 0 - 17

Odaberite dob djece

Kućni ljubimci Svi ljubimci

U cijenu smještaja nije uračunat trošak kućnog ljubimca
Vidi mapu Filter
Prikaži rezultata

Olivia Green Camping

Tisno, Dalmacija - Šibenik (Hrvatska)

Parcele Parcele: 61 Mobilne kućice Mobilne kućice: 44
 • Kapacitet: 600
 • Površina:
 • Tip kampa: Tekstilni
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis
4.5

Odlično

Obonjan Island Glamping Resort

Obonjan, Dalmacija - Šibenik (Hrvatska)

Mobilne kućice Mobilne kućice: 87 Glamping Glamping: 100
 • Kapacitet: 812
 • Površina:
 • Tip kampa: Tekstilni
 • Sezona: VII - VIII
 • Wifi Gratis
4.0

Dobro

Kamp Amadria Park Šibenik

Šibenik, Dalmacija - Šibenik (Hrvatska)

Parcele Parcele: 450 Mobilne kućice Mobilne kućice: 118 Apartmani Apartmani: 50
 • Kapacitet: 2800
 • Površina:
 • Tip kampa: Tekstilni
 • Sezona: I - XII
 • Wifi Gratis
4.2

Vrlo dobar

Kamp Jezera Lovišća

Otok Murter, Dalmacija - Šibenik (Hrvatska)

Parcele Parcele: 186 Mobilne kućice Mobilne kućice: 120 Apartmani Apartmani: 82
 • Kapacitet: 1200
 • Površina:
 • Tip kampa: Tekstilni
 • Sezona: IV - X
4.4

Odlično

Učitavanje mape ...

Najčešće postavljana pitanja

Gdje se nalazi camping regija Šibenik?
Camping regija Šibenik nalazi se u središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana. Šibenska regija ima tri različita lica - gorski, priobalni i otočki. Otoci koji pripadaju ovoj regiji jesu Murter, Kornati i Zlarin, Žirje. Popularne turističke destinacije su grad Šibenik, Vodice, Primošten..
Kako stići do Šibenske regije kamperom - savjeti za putovanje
Do camping regije Šibenik možete stići automobilom iz europskih zemalja preko graničnih prijelaza, kroz Sloveniju ili Mađarsku ili BiH. Važno je napomenuti da od 1.1.2023. nema graničnih kontrola sa Slovenijom i Mađarskom (Schengen), dok granični prijelaz sa BiH i dalje vrše kontrole. U ljetnim mjesecima, očekujte gužve na hrvatskim autocestama, posebice vikendom zbog pojačanih dolazaka/odlazaka. Plaćanje autoceste vrši se na naplatnim postajama, a platiti možete kreditnom karticom ili cash-om. Ukoliko rezervirate svoj smještaj putem naše web stranice, dobit ćete detaljne informacije o najboljim rutama, vremenskoj prognozi u našem pre-stay mailu. Na otoke možete stići trajektom. Pristaništa, polaske/odlaske te cjenike možete pronaći na službenim stranicama Jadrolinije https://www.jadrolinija.hr/. Udaljenost camping regije Šibenik od europskih metropola: München - 804km. cca. 8.30 sati Düsseldorf - 1.435 km. cca. 14.30 sati Frankfurt - 1.216 km. cca. 12 sati Berlin - 1.366 km. cca. 13.30 sati Amsterdam - 1.645 km. cca. 16.30 sati Zürich - 1.099 km. cca. 11.30 sati Wien - 665 km. cca. 6.30 sati Warszawa -1.356 km. cca. 13 sati Praha - 1.018 km. cca. 10 sati Budapest - 681 km. cca. 6.30 sati Ljubljana - 399 km. cca. 4.30 sata
Kako se najlakše kretati Šibenskom regijom tijekom boravka u kampu?
Najlakši način kretanja svakako je pomoću automobila. Ukoliko imate veliki kamper, moguće je unajmiti automobil ili skuter u svim većim gradovima. Neki od većih gradova na povezani su autobusnim linijama koje u ljetnim mjesecima prometuju češće, isto vrijedi i za gradove na otocima.Transferi do gradova dodatno se naplaćuju te se rezerviraju na licu mjesta, bez plaćanja unaprijed. Kampovi smješteni u blizini gradova najčešće su povezani šetnicom uz more ili biciklističkim stazama - većina kampova nudi mogućnost najma bicikla. U nekim kampovima postoji mogućnost najma čamca, ovo je najbolji način za istraživanje otoka i skrivenih uvala i plaža.
Kada je najbolje vrijeme za kampiranje u Šibenskoj regiji?
Klima u Šibenskoj regiji je mediteranska, s toplim i sušnim ljetima te blagim, kišnim zimskim razdobljima. Najtopliji mjeseci su lipanj, srpanj i kolovoz, a najhladniji prosinac, siječanj i veljača. Sezona kupanja traje od svibnja do listopada, a more je najtoplije u srpnju i kolovozu. Ako se odlučite na putovanje u tim mjesecima, pripremite se na velike vrućine te gužve. Preporučamo boravak u pred i post sezoni, kada su temperature zraka i mora vrlo ugodne za kupanje, a gužve znatno smanjene.
Kakve su plaže u kampovima u Šibenskoj regiji?
Plaže u kampovima u Šibenskoj regiji većinom su šljunčane i stjenovite. Rjeđe se mogu pronaći pješčane i naturističke plaže koje nisu direktno u kampovima. U većini kampova ili u blizini, postoje označene plaže za pse, a točne informacije možete pronaći na zasebnim stranicama kampova. Na mnogim plažama moguće je, uz nadoplatu uživati u različitim vodenim sportovima. Mnoge plaže na Kvarneru imaju Plavu zastavu koja označava posebno visoku kvalitetu i čistoću mora. Ležaljke i suncobrani na plažama u kampovima posebno se naplaćuju po važećem cjeniku za tekuću godinu.
Što Šibenska regija nudi kamping gostima?
Osim plaža, gosti mogu posjetiti grad Šibenik. Šibenik je najpoznatiji po katedrali Sv. Jakova koja je uvrštena u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a, kao i po četirima tvrđavama koje okružuju sam grad. Preporučamo i posjet gradu Primoštenu te Vodicama, ali i ostalim gradićima na obali i unutrašnjosti ove regije. Također vrijedi posjetiti prekrasnu prirodu ove regije. Osim razvedene obale i mnogih otočića, u ovoj regiji nalaze se Nacionalni park Krka i Nacionalni park Kornati te Park Prirode Dinara; više informacija potražite na službenoj stranici turističke zajednice https://www.sibenik-tourism.hr/ . U sezoni organizirana su brojna događanja i manifestacije u regiji, a za one željne aktivnog odmora postoji i pregršt pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza. Bitno je spomenuti i bogatu gastronomiju ovog kraja. Restoran Pelegrini u Šibeniku, uvršten je među tri hrvatska restorana s Michelinovom zvjezdicom koju je dobio 2018. godine. Uz to, već je treću godinu zaredom proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj.
Koja je prosječna cijena parcela u Šibenskoj regiji, te je li potrebno unaprijed izvršiti rezervaciju?
Prosječna cijena parcele za četveročlanu obitelj u kampu s četiri zvjezdice iznosi 50-70 € u pred i post sezoni, dok u visokoj sezoni cijena varira od 90 do 120 €. Na cijene parcela utječu: broj osoba, period boravka, postotak popunjenosti kampa, praznični termini, stupanj opremljenosti parcele te sama lokacija pojedine parcele (blizina mora). Turistička taksa je kod pojedinih kampova uključena u cijenu, dok se kod nekih obračunava dodatno na recepciji kampa. Na otocima obračunava se i ekološka taksa. Parcele koje raspolažu priključkom za struju, vodu i odvodnju, ne naplaćuju priključke dodatno, oni su uključeni u samu cijenu parcele. Pojedine parcele u razdoblju visoke sezone (srpanj i kolovoz) često su rasprodane već krajem ožujka. Iz tog razloga preporuča se pravovremena rezervacija za vrijeme Early Booking-a, u razdoblju od studenog do veljače.
Koji su uvjeti rezerviranja te otkazivanja?
Kod nekih kampova pri rezervaciji, potrebna je uplata akontacije ili ukupnog iznosa. Uplaćeni iznos akontacije ili ukupnog iznos odbija se od računa za boravak u kampu. Kod pojedinih kampova potrebno je samo ispuniti podatke kreditne kartice. Kreditna kartica vrijedi kao garancija za putovanje i potvrdu rezervacije. Većina kampova odobrava besplatno storniranje rezervacije do nekoliko dana prije putovanja. Pojedini kampovi ne odobravaju besplatno storniranje te zadržavaju uplaćenu akontaciju ili terete kreditnu karticu za određeni iznos. Točne uvjete rezerviranja i otkazivanja za željeni kamp možete pronaći u prvom koraku booking procesa.
Kakve kampove možete pronaći u Šibenskoj regiji?
U Šibenskoj regiji kampovi su znatno manjeg kapaciteta. Prevladavaju obiteljski kampovi od kojih većina ima manje bazene, a veći bazenski kompleks ima Kamp Amadria Park Šibenik, čiji se vodeni park naplaćuje dodatno. Postoje i kampovi za parove. Kampovi u camping regiji Šibenik su pet friendly - kućni ljubimci dozvoljeni su uz nadoplatu prema aktualnom cjeniku, a bolji kampovi u sklopu sanitarnih čvorova imaju i tuševe za kućne ljubimce.
Koji sadržaji postoje u kampovima?
U većini kampova organiziran je animacijski program za djecu i odrasle. U pred i post sezoni animacija je u nešto skromnijem obliku. Kompletni animacijski program traje od polovice lipnja do polovice rujna te u pravilu besplatan. U kampovima možete pronaći zaista raznoliku sportsko-rekrativnu ponudu. U kampovima nalaze se polivalentna igrališta, odbojkaški, nogometni, teniski te košarkaški tereni kao i teretane na otvorenom. Od sportova na vodi možete se iskušati u surfanju, ronjenju, pedalinama te iznajmiti kajak ili SUP, a nerijetko se u kampovima nalaze i napuhani vodeni parkovi. Možete iznajmiti bicikle, romobile u većini kampova, a detaljne informacije potražite na stranici pojedinog kampa koji vas zanima. Sportski tereni se u većini slučajevi ne naplaćuju dok se ostale aktivnosti najćešće dodatno naplaćuju.
Koje su najpoznatije camping destinacije u Šibenskoj regiji?
Najposjećenije i najpoznatije camping destinacije u regiji Šibenik jesu grad Šibenik, Tisno i Vodice. U ovoj regiji većinom ćete pronaći manje kampove te jedan camping resort. Regija Šibenik idealno je odredište za obitelji s djecom, vlasnike pasa, ali i za parove.
Koji kampovi u Šibenskoj regiji imaju marinu ili mogućnost priveza broda?
Dio kampova u regiji ima spust za čamce. Pojedini kampovi nude gostima bove za najam u kampu. Bove nije moguće unaprijed rezervirati te nismo u mogućnosti garantirati mjesto unaprijed. Bove se dogovaraju s recepcijom na dan dolaska ili sa lučkom kapetanijom, ovisno o kampu u kojem ste smješteni. Cijene za bove iznose sukladno cjeniku za tekuću sezonu te su od razlikuju od kampa do kampa. Čamci moraju biti do 5 ili 6 m dužine (ovisno o kampu), za veće čamce potrebno je rezervirati mjesto u marini. Detaljne informacije o željenom kampu pronaći ćete na zasebnima stranicama kampova.
Postoje li električne punionice u Šibenskoj regiji?
Električne punionice za automobile možete pronaći u većini većih kampova te se one naplaćuju. Ako kampovi ne sadržavaju električne punionice, iste je moguće pronaći u obližnjim većim gradovima u regiji. Točne podatke možete provjeriti na zasebnim stranicama kampova ili ovdje https://chargemap.com/map .

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.