Sadržaji

d-island

Otok vitalnosti

Mediteransko bilje i borova šuma stvorili su idealno mjesto za život u harmoniji s prirodom

d-Sea

Sprijateljite se s morem

Dobri dupini jedva čekaju upoznati se s vama

d-Nature

Mirisi i okusi otoka

Iz mjeseca u mjesec otok živi u znaku ljekovitog otočnog bilja specifičnog za određeno razdoblje godine

Šumoviti otok Lošinj, okupan bjelinom morske pjene utisnute u pijesku podarit će vam mir, sklad i ljepotu u prizoru brojnih malih otočića koji ga okružuju. Bogatstvo borove šume odiše spokojom i lakoćom, modro more poziva na osvježenje, a samoniklo aromatično bilje širi svoje mirise otokom, stvorivši na taj način destinaciju u kojem ćete pronaći sebe i u mediteranskoj klimi živjeti suživot sa suncem!

U lošinjskom je arhipelagu, među skrovitim uvalama i hridima, 2.000 godina okupan spavao Apoksiomen, brončani kip atleta koji je 1999. izvučen iz podmorja između otočića Vele Orjule i Lošinja. Vraćen mu je nekadašnji sjaj, a u njegovu klasičnu ljepotu i vrsnoću izrade možete se uvjeriti u Palači Kvarner. Idealan bi bio posjet u vrijeme Dana Apoksiomena kada se oživljava antički način života, a vi možete uživati u izradi antičkog nakita i keramike, kušati antičku hranu i navijati u grčko-rimskom hrvanju. Savršeno mjesto gdje se cijela obitelj može zabaviti, ali i opustiti je Camping Lopari; opustite se u respiratornim zdravstvenim tretmanima ljekovitog otoka Lošinja. Okružen bistrim i čistim plavetnilom, bogatim biljnim i životinjskim svijetom, Lošinjski su akvatorij prepoznali i prijateljski nastrojeni dupini koji su ga odabrali za svoj dom. Susret s njima u ovom je moru uobičajen, ali uvijek iznova oduševljava i nudi vam neponovljivo i nezaboravno iskustvo.

Osim dupina nezaboravno će vam iskustvo tijekom cijele godine pružiti miomirisni programi, prirodna aromaterapija i brojne pješačke staze i šetališta. Miomirisni programi daruju imena mjesecima prema otočnom ljekovitom bilju, nudeći bogatstvo mreže mirisa koja se širi u svim aromama i na svim područjima, od likera i gastronomije do wellnessa. Dođite u Lošinj u travnju koji je rezerviran za šparoge, lošinjski luk i boražinu ili pak u prosincu koji je obojan mirisima bora, agave i smreke! Uređene staze i šetališta protežu se kroz 220 km i čak pet otoka. Prošećite kroz miromirisan i raznolik prirodni prostor i upoznajte samonikla, autentična bilja, sljubljena s tradicionalnom kuhinjom, aromatičnom domaćom rakijom i bouqueom lokalnog vina. Nakon putovanja kroz neistražene okuse i mirise osluhnite hrvatske skladbe festivala Osorske glazbene večeri koji se održava u gradiću Osoru, spokojnoj oazi koja je istovremeno i muzej prošlih vremena.

Prepustite se meditativnom iskustvu Lošinja – šumu valova, plesu dupina, i ne zaboravite duboko udahnuti! Mirisi i arome otoka čekaju na vas! Neka vaš posjet otoku vitalnosti, Lošinju, bude isprepleten slikama nezaboravnih prizora otočke raznolikosti.