Sadržaji

d-island

Otok sreće

Zbog čudesne prirode i morske ljepote još Rimljani su mu dali titulu otoka sreće - Felix Arba

d-Events

Zavirite u prošlost

Vratite se u srednji vijek - posjetite Rapsku fjeru

beach

Plaže za poželjeti

Rab je otok na kojem ćete pronaći pješčanu plažu za sebe

Skrivajući brojne tajne i čarolije nekadašnjih vremena, stvoren je otok Rab, otok sreće i četiri zvonika, koji će vas zavesti pjesmom cvrčaka. Svakim korakom bit ćete uvjereniji da ste stigli u odmorišnu oazu, bilo za kupanje i sunčanje, bilo za aktivniji odmor ili pak upoznavanje s prošlošću.

Kršna ogoljela otočna hrid pozdravlja obalu Jadranskog mora dok bujne šume bora i mirisnog grmlja bogate zapadnu obalu otoka, prostirući se prema horizontu. Na ovom otoku svatko može pronaći pješčanu plažu za sebe. Stvorite vlastiti sretni doživljaj ljeta u Campingu San Marino! Otok Rab bogat je osamljenim uvalama, nudističkim plažama, plažama za obitelji, ali i kućne ljubimce. Sve su okupane u kristalno čistom, toplom i plitkom moru.

Dosadi li vam izležavanje na rajskim plažama, krenite putevima biciklističkih staza i imat ćete priliku upoznati svaki najmanji djelić ovog otoka. Otok Rab će vas vratiti u srednji vijek, zahvaljujući festivalu Rapska fjera, gdje zajedno s mještanima možete posvjedočiti otkrivanju prošlih vremena. Prisustvujući ovom jedinstvenom događaju, vratit ćete se u tamna vremena srednjega vijeka, upoznati s cijenjenim zanimanjima, načinom zabave, ali i običajima puka.

Uputite se sjevernije i istražite Goli otok, mali otočić nedaleko Raba, prepun golih kamenitih obronaka, strmih i visokih klisura. Goli otok nije poznat samo po svojim kršnim hridima, već i po najpoznatijem i najzloglasnijem zatvoru u Europi nakon 2. svjetskog rata koji je bio smješten na ovom otoku i s kojeg je bijeg bio gotovo nemoguć.

Otisnite se od obale i dođite na otok Rab, pronađite zadovoljstvo na brojnim rapskim plažama ili uplovite u srednji vijek i zavoljet ćete ovaj otok, njegove ljude i povijest.