Otok Rab

Skrivajući brojne tajne i čarolije nekadašnjih vremena, stvoren je otok Rab, otok sreće i četiri zvonika, koji će vas zavesti pjesmom cvrčaka. Svakim korakom bit ćete uvjereniji da ste stigli u odmorišnu oazu, bilo za kupanje i sunčanje, bilo za aktivniji odmor ili pak upoznavanje s prošlošću.

Kršna ogoljela otočna hrid pozdravlja obalu Jadranskog mora dok bujne šume bora i mirisnog grmlja bogate zapadnu obalu otoka, prostirući se prema horizontu. Na ovom otoku svatko može pronaći pješčanu plažu za sebe. Otok Rab bogat je osamljenim uvalama, nudističkim plažama, plažama za obitelji, ali i kućne ljubimce. Sve su okupane u kristalno čistom, toplom i plitkom moru.

Dosadi li vam izležavanje na rajskim plažama, krenite putevima biciklističkih staza i imat ćete priliku upoznati svaki najmanji djelić ovog otoka. Otok Rab će vas vratiti u srednji vijek, zahvaljujući festivalu Rapska fjera, gdje zajedno s mještanima možete posvjedočiti otkrivanju prošlih vremena. Prisustvujući ovom jedinstvenom događaju, vratit ćete se u tamna vremena srednjega vijeka, upoznati s cijenjenim zanimanjima, načinom zabave, ali i običajima puka.

Uputite se sjevernije i istražite Goli otok, mali otočić nedaleko Raba, prepun golih kamenitih obronaka, strmih i visokih klisura. Goli otok nije poznat samo po svojim kršnim hridima, već i po najpoznatijem i najzloglasnijem zatvoru u Europi nakon 2. svjetskog rata koji je bio smješten na ovom otoku i s kojeg je bijeg bio gotovo nemoguć.

Otisnite se od obale i dođite na otok Rab, pronađite zadovoljstvo na brojnim rapskim plažama ili uplovite u srednji vijek i zavoljet ćete ovaj otok, njegove ljude i povijest.