Hrvatska

Okupana toplim mediteranskim suncem, Hrvatska je omeđena snježnim vrhovima Alpa na sjeverozapadu, obalom Dunava na istoku i Jadranskim morem duž cijele obale na jugozapadu. More, kršne planine, otoci, gore, rijeke, zeleni brežuljci i zlatne ravnice obgrljeni su unutar jedinstvenog položaja Hrvatske.

Zahvaljujući položaju, Hrvatska, zemlja tisuću otoka – kako ju odmilja znaju nazivati, spoj je tisućljetnog povijesnog i kulturnog nasljeđa, nestvarnih prirodnih ljepota, vrhunske gastronomije, različitih životnih stilova, dijalekata i mentaliteta. Svoje jedinstveno prirodno blago okrunila je s osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode, dok joj je sedam kulturnih i povijesnih spomenika uvršteno u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Na svakom koraku doživjet ćete neponovljivo iskustvo – tradiciju koja živi u obradi maslina i vinograda, kulturnu tradiciju protkanu nematerijalnom baštinom. Prošećete li se kamenim ulicama obalnih gradova Istre, Kvarnera ili Dalmacije, povratak u povijest je zajamčen. Odlučite li pak slijediti zelene ceste kontinentalne Hrvatske, stići ćete do bajkovitih dvoraca, ladanjskih kuća i osjetiti poštivanje običaja, tradicije i prirode.

Motovun | Adria Camps

Istra


Zakoračite stazama tradicije i zamamne gastronomije

Stapajući se s razvedenom obalom, more i Istra stvaraju čarobnu oazu mira i mjesto prožeto tradicijom, prekrasnim doživljajima i zamamnom gastronomijom. Svaki dio Istre ponudit će vam priču za sebe, a tijekom svog boravka steći ćete dojam da neprestano prelazite između različitih svjetova. Život na obali Istre uvijek je bio usko povezan s morem, dok je unutrašnjost Istre postala posebnim svijetom gdje se možete susresti s brojnim tragovima nekadašnjih civilizacija i načina života.

Saznajte više o Istri

Sea | Adria Camps

Kvarner


Doživite spoj mora, otoka i gorja

U jutarnjim satima zaplovite otočnim uvalama, a popodne se sakrijte od vreve i opustite u mirisu borove šume i klupku bistrih rijeka i potoka! Samo na Kvarneru možete zimi skijati s pogledom na more, ljeti se otisnuti do netaknutih otoka, a u proljeće uživati u pogledu na Kvarner i Istru s vrha Učke!

Saznajte više o Kvarneru

Beach and sea | Adria Camps

Dalmacija – Zadar


Poklonite si šetnju staru tri tisućljeća

Dođete li u zadarsku regiju, pronaći ćete mjesto za odmor gdje se bistro more uvlači među oble kamenčiće svirajući harmoniju mira. Mjesto gdje je višestoljetna bura povijesti ostavila zapise vremena, današnju spomeničku baštinu regije i grada Zadra. Okusi, mirisi i zvuci omamit će vas i natjerati da se zaljubite u prirodu, ljude, hranu i glazbu te ćete obožavati doživljaj koji vam ova regija pruža.

Saznajte više o Zadarskoj regiji

Sibenik tvrdava | Adria Camps

Dalmacija – Šibenik


Otvorite riznicu povijesnih spomenika i kulture

Regija u kojoj se na jedinstven način isprepliću plavo i zeleno te prošlost i sadašnjost okrunjena je brojnim titulama prirodnih ljepota te baštine kulture i povijesti. Jedan spomenik pod zaštitom UNESCO-a, dva nacionalna parka, jedanaest srednjovjekovnih utvrda i bezbroj doživljaja stvorili su riznicu neotkrivenih aduta u šibenskoj regiji.

Saznajte više o Šibenskoj regiji

Brac, Bol | Adria Camps

Dalmacija – Split


Krenite putovima cara Dioklecijana

Stara mjesta, nove priče. Dioklecijanov Split, privlačan otok Šolta i pustolovni grad Omiš samo su dio doživljaja splitske regije. Ovo je iznimni kraj čijoj posebnosti, uz prirodne ljepote, pridonose brojne povijesne priče te kulturna baština, tradicija i običaji. Njihov spoj čini ovu regiju carstvom gdje se savršeno sklapaju prave raznolikosti.

Saznajte više o Splitskoj regiji

Dubrovnik stare zidine | Adria Camps

Dubrovnik


Prepustite se pustolovini egzotičnog juga

Upijajte mirise agruma, okuse mora i vizure gradova neodoljivog šarma! Ovo je regija u kojoj kamen kao glavni vladar ulica već stoljećima ponosno utiskuje svoj pečat u pročelja palača, vila i crkvi. Kratkotrajni posjeti dubrovačkoj regiji zaista su nemogući jer će vas svako mjesto osvojiti svojom poviješću, kristalno čistim morem, neobičnim jelima i vrhunskim vinima.

Saznajte više o Dubrovačkoj regiji

Plitvicka jezera | Adria Camps

Lika, Senj, Karlovac


Prostor mistične privlačnosti

Na cijelome prostoru regije izmjenjuju se raznoliki zeleni tonovi šuma i livada, oplemenjeni igrom kamena i vode, upotpunjeni podzemnim speleološkim objektima. Ovo je regija vuka i medvjeda, zavičaj snažnog vjetra – bure, regija zelenih gora i kršnih planina. Jednostavno, krajolik čarolija krša i vode.

Saznajte više o Ličko-Senjskoj regiji

Kontinentalna Hrvatska | Adria Camps

Kontinentalna Hrvatska


Obogatite se tradicijom i običajima

Zelene ravni koje se nadopunjuju pitomim brdima i zlatnim ravnicama Slavonije krase kontinentalnu Hrvatsku – regiju vinograda, termi, srednjovjekovnih dvoraca, tradicije, običaja i plodne zemlje. Doživite mirnu i ugodnu atmosferu u idiličnom zelenom okruženju, u kojemu su se smjestili romantični dvorci, srednjovjekovne kurije i ladanjske kuće. Prostrana zlatna ravnica, oblikovana snagom moćnih rijeka i osvježavajućih šuma, izronjena iz plodne Panonije, dom je skladne Slavonije.

Saznajte više o kontinentalnoj Hrvatskoj

Otoci | Adria Camps

Otoci Hrvatske


Doživite bajku ispričanu duž Jadranskog mora

Kamen, maslina i vinova loza temelj su postojanja na otocima. Vrijedne su ih ruke stoljećima obrađivale da bi danas postale neizbrisiva otočka tradicija. Prepustite li se mediteranskoj priči hrvatskih otoka, dočekat će vas mirisni spokoj izvornog bilja i borova!

Saznajte više o otocima Hrvatske