Za kampiste u Hrvatskoj

Sve veća želja za uživanjem u prirodi, druženjem s ljudima, povratku iskonskim vrijednostima, bez odricanja uobičajenih civilizacijskih tekovina stvorila je kampiranje, koje je prije svega, životni stil. Nekad usko vezan uz logorsku vatru i boravak u šatorima na otvorenom, do danas se svijet kampiranja uvelike izmijenio. Saznajte kako!

POVIJEST KAMPIRANJA

Iako počeci kampiranja u prirodi sežu još u 19. stoljeće, ovakav način provođenja godišnjeg odmora posebno se popularizirao u 20. stoljeću, dok je danas stvoren drugačiji i moderniji stil kampiranja i boravka u prirodi. Isprva malobrojni i minimalistički uređeni, sa skromnijom ponudom, kampovi su privlačili prirodnim oazama i netaknutom divljinom. Savršen raj za pustolove željne prirode! Do danas se u svijetu kampiranju mnogo toga izmijenilo. Prateći izazove i potrebe gostiju, ponuda kampova je na zavidnoj razini – mobilne kućice, glamping šatori, bazeni, vodeni parkovi, animacija i wellness centri. Hrvatska je od 2016. godine ponosan domaćin prvog kampa s 5*. Sama tradicija kampiranja u Hrvatskoj traje duže od 40 godina, a u tom je periodu, prateći sve izazove, razvila se u prepoznatljivu kamping destinaciju.

KAMP ZA SVAKOGA

U Hrvatskoj možete pronaći kamp po svom ukusu. Izbora je na pretek – od malih obiteljskih kampova idealnih za boravak s djecom do velikih kamp naselja sa mnoštvom sadržaja. Želite li na odmor povesti svog kućnog ljubimca, osim dozvoljenog boravka u kampovima, pet friendly kampovi u Hrvatskoj nude i brojne sadržaje za kućne ljubimce. Okušajte se u kampiranju na proljeće, jesen ili zimu. Vrata pojedinih kampova u Hrvatskoj otvorena su tijekom cijele godine.

Sloboda i stapanje s netaknutom prirodom, morem i otocima osnovne su karakteristike naturističkih kampova Hrvatske. Svucite stres sa sebe i uskočite u Jadransko more!

VRSTE SMJEŠTAJA U KAMPOVIMA

Ni klasične parcele nisu što su nekad bile. Uređene, u blizini mora, opremljene svom potrebnom infrastrukturom (strujom, vodom i odvodnjom), SAT TV-om, roštiljem, sjenicom i WiFi-ijem parcele nude jedinstven osjećaj boravka u prirodi, bez odricanja blagodati svakodnevnog života. Nemate vlastiti kamper ili kamp prikolicu? Ili jednostavno niste osoba za spavanje u šatoru? Stvarajući priču o komfornom i luksuznom kampiranju, brojni su kampovi u Hrvatskoj u ponudu smjestili mobilne kućice – moderno uređene i potpuno opremljene i oko njih razvili tematska sela – obiteljska, mediteranska, ribarska i istarska. Osim mobilnih kućica, kampovi nude doživljaj glampinga – glamuroznog kampiranja. Glamping šatori savršen su odabir za sve koji žele doživjeti prirodu na drugačiji način – uvijek iz prve ruke, ali uz neizostavnu dozu luksuza i komfora.

SADRŽAJI I OPREMLJENOST KAMPOVA

Uređeni i suvremeno opremljeni kampovi u Hrvatskoj, uz razne vrste smještaja, ponuditi će vam brojne popratne sadržaje. U većini kampova zabavu ćete pronaći na bazenima, sportskim centrima i uz animacijski tim. Pojedini su kampovi podigli ponudu popratnog sadržaja na zavidnu razinu i nude zabavu u vodenim parkovima, škole jedrenja, ronjenja i jahanja, opuštanje u wellness centrima i adrenalinsku zabavu uz sportove na vodi. Uz brojne zabavne sadržaje za sve uzraste, u kampovima možete pronaći autohtone restorane i kušati specijalitete podneblja u kojem boravite. Suvremeno uređeni sanitarni čvorovi pojedinih kampova na raspolaganje su stavili perilice posuđa i rublja te sušilice rublja, a unajmiti možete i vlastitu privatnu kupaonicu.

LOKACIJE KAMPOVA

Upoznali ste se sa hrvatskim kampovima i svime što oni nude? Kako odabrati kamp za svoj godišnji odmor? Saznajte više o hrvatskim regijama i kampovima koji se u njima nalaze. Odlučite li se za kampiranje u Istri ili na Kvarneru iskoristite prednosti raskošne zelene obale okupane Jadranskim morem! Odaberite za sebe i svoju obitelj mediteransko sunce i blagodati prirode i kampirajte u Dalmaciji. Okruženi morem sa svih strana, prepustite se kampiranju na otocima. Iako je većina kampova smještena na obali Jadranskog mora, postoje kampovi koji uživaju ljepote tajnovite zelene prirode kontinentalne Hrvatske.

ZAŠTO BAŠ HRVATSKA?

Zato što je Hrvatska, zemlja tisuću otoka – kako ju odmilja znaju nazivati, spoj tisućljetnog povijesnog i kulturnog nasljeđa, nestvarnih prirodnih ljepota, vrhunske gastronomije, različitih životnih stilova, dijalekata i mentaliteta. Svoje jedinstveno prirodno blago okrunila je s osam nacionalnih parkova i jedanaest parkova prirode, dok joj je sedam kulturnih i povijesnih spomenika uvršteno u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Na svakom koraku doživjet ćete neponovljivo iskustvo – tradiciju koja živi u obradi maslina i vinograda, kulturnu tradiciju protkanu nematerijalnom baštinom. Prošećete li se kamenim ulicama obalnih gradova Istre, Kvarnera ili Dalmacije, povratak u povijest je zajamčen. Odlučite li pak slijediti zelene ceste kontinentalne Hrvatske, stići ćete do bajkovitih dvoraca, ladanjskih kuća i osjetiti poštivanje običaja, tradicije i prirode.