Hrvatski otoci – upoznajte ih s nama

Upoznajte hrvatsku bajku od 1.244 otoka, otočića, hridi i grebena koja je ispričana duž cijelog Jadranskog mora. Svaki od njih priča vlastitu povijesnu priču istkanu običajima, znamenitostima i prirodnim ljepotama. Romantični ugođaj skrovitih uvala oduševljava jedriličare i uvodi ih u opušteni način života na otoku.

Hrvatski-otoci

Kamen, maslina i vinova loza temelj su postojanja na otocima. Vrijedne su ih ruke stoljećima obrađivale kako bi danas postale neizbrisiva otočka tradicija. Ne odbijajte se prepustiti mediteranskoj priči hrvatskih otoka, dočekat će vas mirisni spokoj izvornog bilja i borova!

Hrvatski otoci: Istra i Kvarner

Hrvatski otoci-otok Rab

Provedite dan na plemenitom otočju, u Nacionalnom parku Brijuni, gdje će vas vesele životinje safari-parka zasigurno razveseliti! Kušajte pjenušac iz mora na otoku Krku i u Camping Resort Krk doživite otok neizbrisivo upisan u hrvatsku povijest. Cres će vam otkriti tajne prirodnih ljepota – Vransko jezero i let bjeloglavog supa. Prepustite se wellness doživljaju na Lošinju, neka mirisi bora i agave miluju vaša osjetila.  Na Rabu se vratite u srednji vijek i u društvu vitezova otkrijte način života velom obavijenog doba srednjeg vijeka.

Hrvatski otoci: Dalmacija – Zadar

Hrvatski otoci-Dugi otok

Otkrijte tradiciju okusa otoka Paga, janjetinu i paški sir, te kamp Straško na blagim padinama šume crnike. Na Dugom otoku pronaći ćete Sakarun, plažu koja će vas zavesti bistrinom mora i bjelinom pijeska. Pronađite izlaz u labirintu morskih prolaza i bijelih otočića u Nacionalnom parku Kornati, u biserima razasutima po moru. Uvod u čaroliju Kornata je otok Murter, koji je prožela kamena povijest starih Liburna i gdje se nalazi kamp Rehut.

Hrvatski otoci: Dalmacija – Split

Hrvatski otoci-otok Hvar

Svjedočite slavi kamena kao duše otoka Brača, a zatim budite dio slatke priče na Šolti, otoku meda, vina i maslina. Zavirite u škrinjicu povijesne baštine i prirodnih ljepota koje možete pronaći na svakom koraku otoka Hvara! Nasred pučine Jadranskog mora pronaći ćete Vis, otok skrivenih uvala i modrih špilja.

Hrvatski otoci: Dubrovnik regija

Krenite stopama najpoznatijeg svjetskog putnika Marka Pola i stići ćete na Korčulu, otok bojnih plesova, opkoljen kulama prošlosti. Na samome jugu Jadrana čekat će vas otok Mljet koji je u zelenom krilu obgrlio još jedan otočić i zaslužio titulu nacionalnoga parka Hrvatske.

Prepustite se čarima prirode netaknute ljudskom rukom! Istražite poviješću ispisanu kartu otoka zapetljanih u ribarsku mrežu! Okusite autohtone proizvode koji stoljećima žive na buri i kamenu okupani solju! Pronađite uvale skrivene u modrome moru i prepustite se pustolovini Jadrana!

Odaberite otok za sebe, svaki će vas oduševiti jedinstvenošću kojom će vas obgrliti i zavesti!