Priznanje „ADAC Camping Award“ za najbolje kampove u Europi – Hrvatska sada ima 24 Superplatz kampa

cikat-winners

Na sajmu turizma CMT u Stuttgartu njemački ADAC proglasio je dobitnike nagrade za najbolje kampove u Europi. Kamp Čikat dobio je prestižnu nagradu „ADAC Camping Award“ za svoj novi rezervacijski sustav, dok su 24 hrvatska kampa dobila nagradu „ADAC Superplatz“ za izvrsnu kvalitetu.

ADAC je najveće europsko automobilsko udruženje koje broji preko 20 milijuna članova. Ova kompanija svake godine dodjeljuje nagrade najboljim kampovima u Europi za njihova postignuća u kamping industriji. Uz „ADAC Superplatz“ nagrade, koje se dodjeljuju samo kampovima koji su prema strogim kriterijima ocjenjivanja dobili 5 zvjezdica, svake se godine dodjeljuje i prestižna nagrada „ADAC Camping Awards“ za posebna postignuća.

Kamp Čikat – dobitnik nagrade „ADAC Camping Award“

Ove je godine priznanje „ADAC Camping Award“ dodijeljeno kampu Čikat na otoku Lošinju. Nagrađen je novi sustav online rezervacija kamping parcela i mobilnih kućica, koji gostima omogućuje rezervaciju određene parcele putem interaktivne karte.

U projektu novog rezervacijskog sustava sudjelovalo je nekoliko tvrtki – Istratech, Phobs i TRI M. Ciljevi projekta su sljedeći: jednostavan pregled kampa i mogućnost brze rezervacije te integracija recepcijskog i prodajnog sustava kampa.

Čikat booking system

Ovo je treće posebno priznanje ADAC-a za jedan od kampova brenda „Camping Cres & Lošinj“. Kamp Slatina je prije nekoliko godina dobio nagradu za projekt „Camping cum Cane“ za kampiranje sa psima, dok je 2019. kamp Čikat dobio nagradu za projekt „Sigurno kampiranje“. U sklopu projekta popisana su sva stabla u kampu te je uspostavljen sustav održavanja i sadnje drveća.

Hrvatska sada ima 24 Superplatz kampa (i većinu njih možete rezervirati kod nas!)

Za titulu „ADAC Superplatz“ kampovi moraju zadovoljiti kriterije za 5 zvjezdica u pet kategorija. Kriteriji se mjere s obzirom na kvalitetu sanitarnih čvorova, čistoću parcela, ponudu trgovina i restorana, izbor aktivnosti za slobodno vrijeme i zabavu, mogućnosti za kupanje, ali i sadržaje na plaži i bazenu. Ako neki kamp nosi titulu „Superplatz“, to znači da će gosti u njemu na raspolaganju imati visokokvalitetnu uslugu, mnoštvo dodatnih sadržaja te organiziranu zabavu.

Priznanje „ADAC Superplatz“ je u 2024. dobilo čak 192 kampova diljem Europe. Francuska ima najviše kampova s 5 zvjezdica (46), slijedi Italija s 38 odličnih kampova te Hrvatska koja sada ima 24 takva kampa.

ADAC gala

Predstavljamo 3 hrvatska kampa ocijenjenih s 5 zvjezdica, dobitnika titule „Superplatz“:

Kamp Amadria Park Šibenik smješten je unutar većeg turističkog naselja koje nudi brojne popratne sadržaje. Unutar naselja koje odiše dalmatinskim štihom dočekat će vas bazen uz plažu, moderni sanitarni čvorovi i impresivna gastronomska ponuda.

Kamp Stobreč u Splitu nalazi se na periferiji grada te nudi mogućnost uživanja uz more i posjete staroj gradskoj jezgri s Dioklecijanovom palačom. Radi se o iznimno urednom kampu u kojem su prije nekoliko godina renovirani wellness prostor, vanjski bazeni i restoran, a stare mobilne kućice redovito se zamjenjuju novim smještajnim jedinicama. U kampu su dobrodošli i psi, a poseban dio plaže namijenjen je samo njima.

Kamp Kovačine smjestio se nedaleko od stare jezgre grada Cresa, na istoimenom otoku. Posljednjih godina puno se radilo na poboljšanju sadržaja i upravljanju kampa na ekološki osviješten način, što je ove godine velikodušno nagrađeno. U gornjem dijelu kampa izgrađen je bazen, a tu su i nova teretana, wellness centar i dječja igraonica. Dodano je i 20 novih mobilnih kućica slovenskog proizvođača Adria Home, a u jedan od sanitarnih čvorova ugrađeno je grijanje za hladnije mjesece.

Popis preostalih Superplatz kampova u Hrvatskoj (21):

Kamp Park Umag – Umag, Istra

Kamp San Servolo Resort & Wellness Camping – Buje, Istra

Kamp Aminess Maravea Camping Resort – Novigrad, Istra

Kamp Aminess Sirena – Novigrad, Istra

Kamp Lanterna Premium Camping Resort – Tar, Istra

Kamp Istra Premium Camping Resort – Funtana, Istra

FKK Kamp Valalta – Rovinj, Istra

Kamp Val Saline – Rovinj, Istra

Kamp Polari – Rovinj, Istra

Kamp Veštar – Rovinj, Istra

Kamp Mon Perin – Bale, Istra

Kamp Arena Grand Kažela – Medulin, Istra

Kamp Omišalj – Krk, Kvarner

Kamp Ježevac Premium Camping Resort – Krk (otok Krk), Kvarner

Kamp Krk Premium Camping Resort – Krk (otok Krk), Kvarner

Kamp Baška Beach Camping Resort – Baška (otok Krk), Kvarner

Kamp Čikat – Mali Lošinj (otok Lošinj), Kvarner

Kamp Straško – Novalja (otok Pag), Dalmacija-Zadar

Kamp Šimuni – Kolan (otok Pag), Dalmacija-Zadar

Kamp Zaton Holiday Resort – Zaton, Dalmacija-Zadar

Kamp Falkensteiner Premium Zadar – Zadar, Dalmacija-Zadar

Čestitke svim kampovima na osvojenoj nagradi!

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.