Sadržaji

b-Entertainment

Doživite peto godišnje doba

Budite dio Riječkog karnevala i doživite ga svim svojim osjetilima

star

Osluhnite korake grada

Na Korzu, gradskoj žili kucavici - glavnom riječkom šetalištu

d-Culture

Teatarski život u Rijeci

Kazalište Ivana pl. Zajca uvesti će vas u svijet drame, opere i baleta

Rijeka je netipičan turistički grad koji je svoje mjesto pod suncem pronašao na ušću rijeke Rječine i grad u kojem ćete se uvijek osjećati dobrodošlo te koji će vas provesti kroz svoju povijest i kulturu. Prošetajte njenim parkovima i šetalištima kako biste upoznali brojne riječke znamenitosti po kojima ćete dobro zapamtiti ovaj grad!

Zbog svojega je položaja Rijeka savršeno utočište za otkrivanje bogate različitost koja ju okružuje. Ujutro možete popiti kavu na opatijskoj rivijeri i prošetati hrvatskom ulicom slavnih, popodne pobjegnite od gradske vreve i uživajte u nestvarnom pogledu na Kvarner i Istru s vrha parka prirode Učka. Nakon ispunjenog dana večer provedite u jednom od brojnih riječkih restorana koji obiluju specijalitetima kvarnerskog područja.

Neka vaše upoznavanje grada počne na Korzu, glavnom riječkom šetalištu, gradskoj žili kucavici, ali i ogledalu grada, gdje možete čuti tipičan ritam koraka Riječana i gostiju koji bez obzira na doba dana odzvanjaju ovom ulicom. Zastanite na Korzu i ugledat ćete Gradski toranj, prohodnu kulu kojom se ulazilo u utvrđeni grad te koja i danas dominira Korzom. Nastavite dalje istim tempom i zaustavite se u Guvernerovoj palači, postavljenoj na uzvisini i izgrađenoj u visokoj renesansi, koja prati događanja na Korzu, ali i u cijeloj Rijeci.

Posjet Rijeci uvijek znači i posjet Trsatu. Svi željni rekreacije do dijela grada smještenog na brijegu mogu doći prekoračivši čak 561 stubu Petra Kružića. Poznata kao Trsatska gradina, ova znamenitost darovat će vam pogled na Kvarner koji će vas ostaviti bez daha, dok u svoja njedra smješta i brojne koncerte, kazališne predstave, muzeje i galerije. Trsat je prije svega i duhovno središte – Svetište Gospe Trsatske, jedno od najstarijih u Hrvatskoj, koje je 2003. posjetio i papa Ivan Pavao II. Njemu u čast je podignut spomenik Sveti otac – Trsatski hodočasnik.

Teško je dosađivati se u, kako Riječani vole reći za svoj grad, gradu koji teče. Rijeka je u svako godišnje doba bogata tradicionalnim događanjima zbog kojih ju se svakako isplati posjetiti i pronaći mjesto za sebe. Zimi u Rijeci nikada nije hladno, zahvaljujući ”petom godišnjem dobu” koje postoji samo ovdje i koje je stvorilo vrijeme u godini kada su sve vrijednosti pomaknute. Riječki karneval postao je način života ljudi u ovome kraju. Upravo se ovaj karneval našao na listi 500 najvažnijih zbivanja u Europi, a najbolje ga se doživljava na licu mjesta, osobno i svim svojim osjetilima.

Rijeka vam pruža mogućnost upoznavanja grada na više načina – od kulturno-povijesne tradicije sve do šarolike prirode, a pregršt zanimljivih sadržaja natjerat će vas da se stopite s riječkim ritmom života.