Sadržaji

nautical

Izložba u moru

Biograd je idealna polazišna točka za nautičare. Posjetite ga u vrijeme Biograd Boat Show-a!

d-Nature

Doživite prirodu

Povežite se s iskonskom prirodom u jednom od nacionalnih parkova: Krka, Kornati, Paklenica, Sjeverni Velebit

History_heritage

Istražite povijest

Kraljevski grad ispričat će vam priču o krunidbi hrvatsko-ugarskih vladara

Kraljevsko mjesto koje će vam, pored nautičkog turizma, ponuditi čisto more, nezaboravan pogled na jedan od najslikovitijih morskih tjesnaca – Pašmanski kanal i pristupačnost mnogim nacionalnim parkovima koji se nalaze u njegovoj blizini je Biograd na Moru.

Grad ispunjen hrvatskom poviješću opasan je brojim marinama po čemu je naročito poznat. Ako ste zaljubljenici u brodove i nautiku, ovaj grad morate posjetiti ujesen kada se ovdje održava najveća izložba plovila u Hrvatskoj, Biograd Boat Show, ili pak u bilo koje doba godine kada se odvijaju brojne jedriličarske regate.

Pored prekasne obale i brojnih nautičkih događanja, posjet ovom gradu obogatit će i vašu potrebu za netaknutom prirodom posjetite li neki od nacionalnih parkova, parkova prirode ili kampova uz more. S mora će vas dozivati Nacionalni park Kornati, otočje velike razvedenosti, bogatog morskog ekosustava i izuzetne krajobrazne ljepote. Na obali će vas pak oduševiti ostatak Nacionalnih parkova – Nacionalni park Sjeverni Velebit, koji je pravo odredište za sve ljubitelje aktivnog odmora i boravka u prirodi, kao i Nacionalni park Paklenica, gdje planina Velebit doseže vrhunac svoje ljepote. Na malom prostoru od 95 m2 imate priliku uživati u endemskim vrstama, raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta i brojnim špiljama. Zaželjeli ste se vodenih znamenitosti? Nedaleko Biograda naići ćete na Nacionalni park Krka, koji sa svojih sedam sedrenih slapova predstavlja krški fenomen. Osvježavajući zvuk slapova pratit će vas dok budete šetali edukativnom stazom, a kada dođete do posljednje, sedme barijere na rijeci Krki, Skradinskog buka, možete stati, odmoriti se i okupati u bistrini riječne vode. Novoizgrađeno šetalište dovest će vas iz grada Biograda do Campinga Park Soline, u kojem možete pronaći smještaj na terasasto raspoređenim parcelama ili u moderno opremljenim kućicama s pogledom na more.

Osim ovih ljepota odmor možete upotpuniti u prirodnom fenomenu, prirodnom parku Vransko jezero. Ovo je jedno od rijetkih, netaknutih prirodnih staništa ptica vodarica, a naročito je posebno po svom položaju. Jezero se pruža usporedno s morskom obalom, tako da istovremeno možete uživati u dva podjednako lijepa, no različita plavetnila.

Grad u središtu Jadrana ponudit će vam sve potrebno za istinski mediteranski odmor – bistro more, predivne plaže, sportske sadržaje, prirodnu ljepotu i osamljene otočiće u valama Pašmanskog kanala. Upravo u ovom gradu svatko može skrojiti odmor po sebi i uživati u njemu do krajnjih granica.