Pretražujemo cijene...

Hvala vam na strpljenju.

7 kampova u Poreču

Poreč je grad tisućljetne povijesti i jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za kampiranje. Kulturno-povijesna bogatstva, među kojima se ističu 2000 godina stare rimske ulice i Eufrazijeva bazilika iz 6. stoljeća, živahna kulinarska scena i nevjerojatne prirodne ljepote garantiraju odmor za pamćenje na zapadnoj obali Istre.

Zahvaljujući prekrasnim plažama, blagoj mediteranskoj klimi i bujnoj vegetaciji uz Jadransko more, Poreč je prvi odabir za brojne ljubitelje aktivnog odmora. Pješačke i biciklističke staze provest će vas kroz skrivene dragulje ovog područja pa na zabavan način možete obići ostatke kaštela, crkava i rimskih vila. U okolici se nalaze brojni agroturizmi, vinski podrumi i taverne, a obiteljski odmor neće biti potpun bez izleta u uzbudljiv vodeni park Aquacolors.

Nakon izleta nema ljepšeg od odmora na parceli vrhunski opremljenog kampa. Naši kampovi u Poreču nude širok raspon parcela pod krošnjom mediteranskog drveća, od kojih se brojne parcele nalaze uz more. Gotovo svi kampovi smjestili su se uz plaže „okrunjene“ Plavom zastavom, a u mnogima ćete pronaći i plaže za pse – na većinu parcela možete povesti svoje četveronožne ljubimce. Vodeni parkovi i aktivnosti animacijskog tima oduševit će djecu dok vi uživate u predahu uz bazen. Od obiteljskog boutique kampa do naturističkih kampova, naša ponuda ima kampove za svakoga. Uvjerite se sami u nastavku i rezervirajte svoju parcelu.

Prikaži više
Odaberite datum dolaska i odlaska
Odaberite datume dolaska i odlaska
2 Odrasli, 0 djece
Odaberite broj gostiju

Odrasli Dob 18+

Djeca Dob 0-17

Odaberite dob djece

Kućni ljubimci Svi ljubimci

U cijenu smještaja nije uračunat trošak kućnog ljubimca
Vidi mapu Filter
Filtriraj po:
rezultata

Villas Bellevue Resort

Poreč, Istra (Hrvatska)

 • Kapacitet: 600
 • Površina:
 • Tip: Tekstilni
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis

FKK Naturistički kamp Ulika

Poreč, Istra (Hrvatska)

4.5

Odličan

Provjerene recenzije

Tent Parcele: 658 Mobilne kućice: 48
 • Kapacitet: 3123
 • Površina:
 • Tip: FKK
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis

FKK Solaris Naturist Camping Resort

Poreč, Istra (Hrvatska)

4.0

Vrlo dobar

Provjerene recenzije

Tent Parcele: 1540 Mobilne kućice: 125 Apartment Apartmani: 144
 • Kapacitet: 4825
 • Površina:
 • Tip: FKK
 • Sezona: IV - X

Kamp Zelena Laguna

Poreč, Istra (Hrvatska)

4.3

Vrlo dobar

Provjerene recenzije

Tent Parcele: 725 Mobilne kućice: 5
 • Kapacitet: 2700
 • Površina:
 • Tip: Tekstilni
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis

Villas Park Resort

Poreč, Istra (Hrvatska)

 • Kapacitet: 126
 • Površina:
 • Tip: Tekstilni
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis

Boutique kamp Santa Marina

Poreč, Istra (Hrvatska)

4.0

Vrlo dobar

Provjerene recenzije

Tent Parcele: 69 Mobilne kućice: 105 Glamping Glamping: 35
 • Kapacitet: 690
 • Površina:
 • Tip: Mini Kamp
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis

Lanterna Premium Camping Resort

Poreč, Istra (Hrvatska)

4.1

Vrlo dobar

Provjerene recenzije

Tent Parcele: 1813 Mobilne kućice: 481 Glamping Glamping: 37
 • Kapacitet: 9348
 • Površina:
 • Tip: Tekstilni
 • Sezona: IV - X
 • Wifi Gratis
Učitavanje mape ...

Obiteljski odmor u porečkim kampovima

Odmor u našim obiteljskim kampovima u Poreču nudi opuštanje od stresa uz zabavu. Vodeni parkovi s maštovitim toboganima glavna su atrakcija, uz animaciju i kreativne radionice za djecu i roditelje. Plaže s Plavom zastavom garantiraju čisto more i odličnu opremljenost igralištima i ostalim sadržajem. Prekrasne parcele u ovim kampovima nerijetko su smještene uz more. U obiteljskom kampu Lanterna Premium Camping Resort ističe se parcela Kontići Elf za 7 osoba s podzemnom kućicom za patuljke koja će se nedvojbeno svidjeti mališanima. Za zajednički odmor više obitelji u ponudi su veće parcele, od kojih najveća ima površinu od 400 m² za 16 osoba, s natkrivenim stolom i roštiljem.

Parcele uz more – postoji li išta bolje?

Zamislite da odmor provodite na prostranoj parceli u hladovini mediteranskog parka ili uz obalu Jadranskog mora. Buđenje uz šum krošnje i morskih valova neprocjenjivo je iskustvo, osobito ako vas par minuta šetnje dijeli od uređene plaže. Gotovo svi naši kampovi u Poreču smješteni su direktno na moru, a u 3 kampa dostupne su parcele uz more veličine do 180 m², gdje iz svoje kamp-kućice imate izravan pogled na morsku pučinu i nevjerojatne zalaske sunca. Uz kampove nalaze se  plaže svih vrsta – od popločenih i šljunčanih do pješčanih i stjenovitih. Odaberite što vam najbolje odgovara i napunite baterije uz miris soli i zvuk valova.

Povežite se s prirodom u naturističkom kampu

U svakom naturističkom kampu povezanost s prirodom i osjećaj slobode u prvom su planu. Bez obzira na to jeste li solo putnik ili dolazite s obitelji, naša 2 naturistička kampa u Poreču pružit će vam prvoklasnu relaksaciju. Ulika i Solaris Naturist Camping Resort poželjet će dobrodošlicu vama i vašim kućnim ljubimcima. Oba kampa nalaze se uz plaže s Plavom zastavom te imaju i plaže za pse, a poželite li promijeniti ambijent, oba kampa imaju slatkovodne bazene. Vrhunski restorani, animacijski sadržaji i rekreativne aktivnosti u prirodi dodatan su adut, a šlag na torti su prekrasne parcele uz more za do 7 osoba, od koji su neke opremljene suncobranom i roštiljem.

Mobilne kućice i glamping – kampiranje, ali s luksuzom

Želite li odmarati u ambijentu kampa koji ne dolazi nauštrb komfora, pogledajte široku ponudu mobilnih kućica, glamping šatora i apartmana u našim porečkim kampovima. Mobilne kućice u Poreču s minimalno 2 spavaće sobe omogućit će vam uživanje u pogledu na more s vlastite terase, a pronaći ćete i luksuzne varijante koje dolaze s privatnim jacuzzijem. Neke su smještene unutar tematskih sela sa zajedničkim bazenima, a sve su vrhunski opremljene i klimatizirane.

Sličnu razinu komfora pronaći ćete i u glamping šatorima – klimatizirana unutrašnjost, potpuno opremljena kuhinja, više spavaćih soba s kupaonicama i natkrivene terase s pogledom na more osigurat će vam nezaboravno kampiranje u luksuzu. Apartmani veličine do 68 m² mogu ugostiti do 6 osoba i idealni su želite li se unutar kampa osjećati kao kod kuće.

Omiljeni kampovi s parcelama u Poreču

Lanterna Premium Camping Resort ****

Kamp Lanterna obuhvaća 83 hektra istoimenog poluotoka između Poreča i Novigrada. Prekrasne parcele veličine do 400 m² smještene su u hladovini mediteranske krošnje, a možete se buditi neposredno uz more na parceli veličine do 180 m². Vodeni park s toboganima i grijanim bazenima omiljen su dio kampa mališanima koji se mogu zabavljati uz animacijski tim dok se vi opuštate na masaži. Kamp ima prvoklasne plaže s Plavom zastavom i svim vrstama podloga, a posebne zone rezervirane su za pse. Dodajmo tome i restorane, barove te sportske aktivnosti kao što su surfanje i jahanje, pa ne iznenađuje činjenica da se Lanterna ubraja među najbolje kampove u Europi, što je 2023. potvrđeno prestižnom nagradom ADAC Superplatz.

Kamp Zelena Laguna ****

Zelena Laguna pružit će vam potpuni užitak boravka u mediteranskom krajoliku. Nalazi se u neposrednoj blizini Poreča – turistički vlakić će vas za 15 minuta dovesti do centra grada. Ovaj moderno opremljen kamp ugodnog obiteljskog ozračja prostire se na 18 hektara i ponosan je domaćin plaža svih vrsta podloga s Plavom zastavom. Vodeni park s toboganima i prskalicama nadopunjuje morske radosti plaže, a tereni za mini-golf, tenis, odbojku na pijesku i brojne druge aktivnosti donose dodatnu dozu uzbuđenja za sve uzraste. Šarmantne parcele okružene zelenilom dolaze u varijantama do 110 m² i mogu ugostiti do 6 osoba, a psi su također dobrodošli. WiFi je besplatan za sve goste kampa.

Neprocjenjivi rimski ostaci u središtu Poreča

Kad uđete u povijesnu jezgru Poreča došli ste na mjesto nevjerojatne povijesne vrijednosti koje je nastalo prije 2000 godina. Usprkos godinama različitih utjecaja, danas je još uvijek najvidljiviji onaj Rimskog Carstva. Prije svega, još uvijek je očuvan pravilan raspored ulica, a najduža uzdužna i poprečna ulica i dalje nose svoje antičke nazive – Decumanus i Cardo Maximus. Brojni ostaci rimskih vila mogu nam dati tračak slike o minulim vremenima. Isto vrijedi i za Marafor, u antičko doba glavni trg, gdje su bile upravne zgrade i hramovi. Danas je ondje djelomično sačuvan izvorni pločnik te dijelovi zidova Neptunova hrama. Međutim, najveći dragulj je Eufrazijeva bazilika, jedan od najbolje sačuvanih bizantskih spomenika nastao u 6. stoljeću, od 1997. godina pod UNESCO-ovom zaštitom.

Na kaže se nizašto da je Poreč škrinja povijesnih blaga – rezervirajte mjesto u jednom od porečkih kampova i krenite u istraživanje povijesne ljepote ove destinacije.

Najčešće postavljana pitanja

Kako mogu najlakše doći do kampova u Poreču kamperom ili kamp prikolicom?
Gosti koji dolaze iz smjera Njemačke i zapadne Austrije, te Lihtenštajna i istočnog dijela Švicarske najčešće putuju preko Slovenije, ali budući da su pred tunelom Karavanke često gužve, nerijetko koriste i obilazni put preko Italije (Villach - Udine - Trst - Kopar - Poreč). Gosti koji dolaze iz istočnog dijela Austrije putuju preko Slovenije (Graz - Maribor - Ljubljana - Kopar - Poreč), dok oni koji dolaze iz srednjeg i zapadnog dijela Švicarske putuju preko Italije (Lugano - Milano - Venecija - Trst - Kopar - Poreč). Gosti koji putuju iz smjera Češke i Slovačke dolaze preko Austrije i Slovenije (Beč - Graz - Maribor - Ljubljana - Kopar - Poreč), a gosti iz Italije dolaze preko Slovenije (Trst - Kopar - Poreč). Ako putujete iz smjera Italije, opisali smo obilazni put koji će vam omogućiti da izbjegnete plaćanje vinjete u Sloveniji: https://adriacamps.com/novosti/doci-odmor-hrvatsku-bez-placanja-slovenske-vinjete/.
Kako se mogu najbolje kretati unutar i u okolici kampa?
Unutar kampova gosti se uglavnom kreću biciklima ili električnim romobilima. U Poreču postoji i turistički vlakić koji ima ukupno 4 rute:

• Lanterna – Vabriga – Tar

• Lanterna apartmansko naselje – Kamp Solaris – Kamp Lanterna

• Poreč – Brulo – Hotel Mediteran – Plava Laguna – Zelena Laguna

• Poreč – Valamar Parentino – Pinea beach – Valamar Marea

Kamp Lanterna je s Porečom povezan i autobusnom linijom. Također, uz nadoplatu je moguće koristiti i taxi brod, koji će vas iz bilo kojeg kampa odvesti do centra grada.
Koji su neki od najboljih obiteljskih kampova u Poreču?
Najbolji obiteljski kampovi u Poreču su Lanterna Premium Camping Resort, Boutique kamp Santa Marina i kamp Zelena Laguna.
Postoje li aktivnosti u kampovima u Poreču tijekom cijele sezone?
Da, gosti kampova mogu uživati u raznim animacijskim programima od sredine lipnja do početka rujna. Kamp Zelena Laguna ima organiziranu animaciju za djecu od 4-12 godina, dok kamp Lanterna Premium Camping Resort ima animaciju za djecu od 0-17 godina, te za odrasle. Tu je i pregršt zabavnih aktivnosti na moru, poput najma pedalina ili SUP-a, ali i mogućnost surfanja, ronjenja, jedrenja i sl. Točne informacije o aktivnostima u željenim kampovima možete pronaći na stranicama pojedinačnih kampova. Izvan kampova možete uživati u raznim vodenim i sportskim aktivnostima (biciklizam ili pješačenje), istraživati gradove, kušati tradicionalnu istarsku hranu i vina i sl. Kako bismo vam maksimalno olakšali, donosimo par prijedloga za vaš boravak u Poreču:

• Motodrom Poreč kod Poreča

• Aquapark Aquacolors kod Poreča

• Dinopark u Funtani.

Koji su neki od najboljih pet-friendly kampova u Poreču?
Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u svim kampovima u Poreču, ali svakako konzultirajte stranice pojedinačnih kampova kako biste provjerili jesu li ljubimci dozvoljeni bez dodatnih upita ili pak na upit. U kampu Lanterna Premium Camping Resort postoji naselje Happy Dog, posebno dizajnirano za kućne ljubimce. Odmah ispod navedenog naselja nalazi se i pet-friendly plaža, a u blizini je i park za kućne ljubimce, te trgovina sa specijaliziranim proizvodima za kućne ljubimce.
Koje sadržaje za kućne ljubimce nude kampovi u Poreču?
U većini naših kampova u Poreču postoje posebno uređeni dijelovi plaža na kojima su dobrodošli kućni ljubimci, a u određenim sanitarnim čvorovima su i tuševi. Najbliža veterinarska ambulanta je "Vet Centar", a više informacija možete pronaći na njihovoj web-stranici: http://www.vet-centar.hr/.
Čime su parcele u kampovima u Poreču opremljene?
Parcele u kampovima su u pravilu opremljene priključcima za struju, vodu i odvodnju. Većina parcela u Poreču ima priključak za struju i vodu, dok je priključak za odvodnju manje zastupljen. Navedene usluge su uključene u cijenu parcele. Imajte na umu da je za priključak na struju potreban CEE adapter, a jačina priključka je u pravilu 10A. Samo kod nekolicine kampova priključci su čak do 16A. Sve potrebne informacije o dostupnosti priključaka pronaći ćete na stranicama pojedinačnih kampova.
Je li dozvoljeno roštiljanje u kampovima u Poreču?
Roštiljanje u kampu dozvoljeno je u za to predviđenim grill zonama. Neki od kampova dozvoljavaju roštiljanje na parcelama, a informacije o tome možete pronaći na stranicama pojedinačnih kampova.
Koje trgovine mogu pronaći u blizini?
U svakom od kampova nalazi se supermarket ili mini market. Osim njih, u okolici ćete pronaći i druge trgovine namirnicama:

• Kaufland - Ul. Mate Vlašića 55, 52440, Poreč

• Lidl - Ul. Mate Vlašića 48, 52440, Poreč

• Eurospin - Ul. Mate Vlašića 51a, 52440, Poreč

• Plodine - Ul. Mate Vlašića 38, 52440, Poreč

• Plodine - Pazinska ul. 75, 52440, Poreč

• Konzum - Ul. Mate Vlašića 20, 52440, Poreč

Trgovina koja prodaje camping opremu:

• Meridian nautika d.o.o. - Mate Vlašića 24 A, 52440 Poreč.

Koje restorane mogu pronaći u kampu i okolici Poreča?
U kampovima u Poreču pronaći ćete prvenstveno à la carte restorane. U kampu FKK Solaris Naturist Camping Resort možete dodatno rezervirati uslugu doručka ili polupansiona (rezervacije se vrše na recepciji prilikom dolaska). U gradu Poreču će vas pak dočekati restorani koji poslužuju tradicionalna istarska jela, ali i restorani s internacionalnim specijalitetima. Neki od poznatijih restorana su: "L'insolito", pizzeria "Nono", "OX Food & Fire", konoba "Daniela", "Tunaholic". Prije nego što ih posjetite, svakako se informirajte o ponudi jela i cijenama kako biste mogli odabrati ono što odgovara vašem ukusu.
Kakve su plaže u porečkim kampovima i okolici?
Plaže u kampovima u Poreču su većinom kamenite ili šljunčane, a u kampu Lanterna Premium Camping Resort pronaći ćete pješčanu plažu. Na većini plaža moguće je okušati se u raznim vodenim sportovima (uz nadoplatu). Također, mnoge plaže u Poreču imaju Plavu zastavu. Ležaljke i suncobrani u kampovima naplaćuju se po važećem cjeniku kampa za tekuću godinu.

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.