Vodice

Vodice, živahno mjesto, zasluženo nosi naslov omiljene ljetne destinacije na dalmatinskoj obali. Smještene nedaleko od grada Šibenika, Vodice obiluju raznolikom turističkom ponudom, zabavnim sadržajima, ali se ponose i tradicijom i starinama.

Sve do kraja 19. stoljeća stanovnici su izvozili vodu, po čemu je gradić u konačnici i dobio ime. Na mjestu gdje je voda vučena iz bunara odvijala su se brojna društvena događanja, dogovarali su se poslovi, trgovalo se, vodilo se kolo i pjevala se klapska pjesma koja je odzvanjala ulicama Vodica.

Čeznete li za lijepim plažama i uživanjem u bistrini Jadrana, tada se upravo u Vodicama možete prepustiti morskim radostima. Zaronite u Jadran i uz pomoć bezbroj slikovitih vizualnih atrakcija nanovo izgradite povijest roneći među olupinama brodova. Ako ste na odmor došli sa željom provoda na samo dva kotača, u okolici Vodica vas čekaju kilometri uređenih biciklističkih staza. Staze će vam osigurati dobar provod, uživanje u prirodi i arheološkim spomenicima ovog kraja. Idealno bi bilo kada bi na jednoj od svojih ruta posjetili Sokolarski centar, udaljen samo 8 km od središta Šibenika, gdje će vam sokolari otkriti sve tajne suživota s ovim grabežljivcima i omogućiti dublje upoznavanje svijeta ptica grabljivica. Stvorite vlastiti sretni doživljaj ljeta u Kampu Imperial Vodice!

Nedaleko od Vodica usidren je otok Prvić, miran, plemenit i kamen, koji krade dah svakome tko kroči nogom na njega. Cijeli otok priča priču o imućnim obiteljima koje su još u 11. stoljeću upravo njega odabrale kao mjesto za svoje vile i ljetnikovce. Posjetite otok inovacija i memorijalni centar Fausta Vrančića, koji je otvoren u 2012. godini u čast velikom hrvatskom izumitelju i znanstveniku, najpoznatijeg po izumu padobrana.

Osim kao nezaobilazno mjesto za dobru zabavu Vodice su nadaleko poznate i kao bogato kultuno središte za sve željne uživanja u notama klapske glazbe u jednoj od uskih uličica u predvečerje. Dođite u Vodice, zabavite se, otisnite se na neki od otočića u samoj blizini i odmorite se u tišini, napunite baterije i upoznajte zaleđe Vodica i Šibenika!