Sadržaji

Bike

Provod na dva kotača

Kilometri uređenih biciklističkih staza upoznat će vas sa zaleđem grada

bulb

Znanost s prirodom

Posjetite otok inovacija i memorijalni centar izumitelja padobrana, Fausta Vrančića

b-Entertainment

Zabavite se

Ljeti se trgovi i ulice pretvaraju u kazališta na otvorenom, a grad zaživi punim plućima

Vodice, živahno mjesto, zasluženo nosi naslov omiljene ljetne destinacije na dalmatinskoj obali. Smještene nedaleko od grada Šibenika, Vodice obiluju raznolikom turističkom ponudom, zabavnim sadržajima, ali se ponose i tradicijom i starinama.

Sve do kraja 19. stoljeća stanovnici su izvozili vodu, po čemu je gradić u konačnici i dobio ime. Na mjestu gdje je voda vučena iz bunara odvijala su se brojna društvena događanja, dogovarali su se poslovi, trgovalo se, vodilo se kolo i pjevala se klapska pjesma koja je odzvanjala ulicama Vodica.

Čeznete li za lijepim plažama i uživanjem u bistrini Jadrana, tada se upravo u Vodicama možete prepustiti morskim radostima. Zaronite u Jadran i uz pomoć bezbroj slikovitih vizualnih atrakcija nanovo izgradite povijest roneći među olupinama brodova. Ako ste na odmor došli sa željom provoda na samo dva kotača, u okolici Vodica vas čekaju kilometri uređenih biciklističkih staza. Staze će vam osigurati dobar provod, uživanje u prirodi i arheološkim spomenicima ovog kraja. Idealno bi bilo kada bi na jednoj od svojih ruta posjetili Sokolarski centar, udaljen samo 8 km od središta Šibenika, gdje će vam sokolari otkriti sve tajne suživota s ovim grabežljivcima i omogućiti dublje upoznavanje svijeta ptica grabljivica. Stvorite vlastiti sretni doživljaj ljeta u Kampu Imperial Vodice!

Nedaleko od Vodica usidren je otok Prvić, miran, plemenit i kamen, koji krade dah svakome tko kroči nogom na njega. Cijeli otok priča priču o imućnim obiteljima koje su još u 11. stoljeću upravo njega odabrale kao mjesto za svoje vile i ljetnikovce. Posjetite otok inovacija i memorijalni centar Fausta Vrančića, koji je otvoren u 2012. godini u čast velikom hrvatskom izumitelju i znanstveniku, najpoznatijeg po izumu padobrana.

Osim kao nezaobilazno mjesto za dobru zabavu Vodice su nadaleko poznate i kao bogato kultuno središte za sve željne uživanja u notama klapske glazbe u jednoj od uskih uličica u predvečerje. Dođite u Vodice, zabavite se, otisnite se na neki od otočića u samoj blizini i odmorite se u tišini, napunite baterije i upoznajte zaleđe Vodica i Šibenika!