Sadržaji

History_heritage

Doživite povijest

Burna i bogata povijest ostavila je zapis u kamenim pročeljima grada

d-Events

Otkrijte zabavu

Red Bull Air Race, Salsa festival ili Dolce Vita festival

d-Nature

Priroda zlata vrijedna

Posjetite Zlatni Rt, park šumu idealnu za doživljaj prirode

Na prvi pogled malo samozatajno ribarsko mjestašce Rovinj se otkriva polako, a oni koji ga upoznaju teško odolijevaju privlačnosti njegovih draži. Idiličan će vas grad osvojiti šarmom, bojama i besprijekornom vizijom dobrog života!

Današnji stari dio grada smješten je na nekadašnjem otoku koji je bio obgrljen zidinama, a 1763. godine popunjavanjem kanala pripojen je obali. Prostor unutar zidina staroga grada uvjetovao je gradnju uskih kamenih kuća, uličica i malenih trgova koji odišu toplinom mediteranskog ugođaja. Grad opasan sa sedam vrata, danas čuvaju samo tri: Sv. Benedikta, Portica i Sv. Križa. Kao zvijezde rasute po moru otočići koji okružuju Rovinj dodatno obogaćuju doživljaj grada.

Osim šetnje uskim i živopisnim kamenim uličicama Rovinj vas poziva i da posjetite baroknu građevinu venecijanskoga stila, crkvu sv. Eufemije koja se izdiže iz kamene vizure grada. Sv. Eufemija majčinskom toplinom bdije nad gradom, čuvajući ovo čarobno mjesto. Ušećite u labirint srednjovjekovnih crkvica, bijelih ulica i brojnih galerijica! Pronađite svoje mjesto na stijenama na obali i uživajte u šumu valova što kupaju kamene zidove rovinjskih kuća.

Dvije godine uzastopno (2014. i 2015.) Rovinj je bio domaćin najbržem motosportu na svijetu koji predstavlja spoj brzine, preciznosti i vještine, a radi se o svjetskom prvenstvu Red Bull Air Race. Prva utrka održana je 2003. godine, a od 2005. natjecanje Red Bull Air Race i službeno je postalo svjetsko prvenstvo. Zaputite se na i putovanje kroz vrijeme i pridružite se projektu Istria Inspirit koji će vam na autentičnim lokacijama darovati pregršt osjećaja i mnoštvo doživljaja prave Istre.

Utočište i istinski spoj čovjeka s prirodom mnogi pronalaze tijekom u kampu Polari, kampu bogate ponude i vrhunske usluge, ili pak u kampu Veštar koji uživa sve čari jedinstvenog zaljeva u koji se smjestio. Zaleđe Rovinja čuva dva gradića šarolike i zanimljive povijesti, Bale i Dvigrad. Posjetite kamenom popločane uske ulice Bala iznad kojih se dižu zgrade spojene voltama što čuvaju priče grada! Iz prapovijesti grad otkriva tajne dinosaura, a iz rimskoga doba čuva brojne legende o starom kastrumu koji je branio grad od brojnih napada susjednog stanovništva. Zalutajte u Istru i otkrijte izgubljeni grad Dvigrad koji ponosno čeka na vas da vam u okrilju svojih ruševina ispriča priču o zakopanom blagu!

U Rovinju se morate osjećati dobro. Idlilični će vas grad osvojiti šarmom, bojama i besprijekornom vizijom dobrog života. Obala ovjenčana rajskim otočićima i isprepletena mrežom povijesti željno iščekuje uvesti vas u svijet gdje snovi postaju vidljivi!