Sadržaji

star

Biser Kvarnera

Upoznajte najdužu tradiciju turizma Hrvatske

d-Forest

Prošetajte parkovima i perivojima

Imat ćete osjećaj da ste se vratili u neko prošlo vrijeme - vrijeme careva i kraljeva

e-Restaurant

More i šuma na tanjuru

Preporučamo kvarnerski škamp i lovranske marune

Opatija, kao kraljica Jadrana i neponovljiva turistička destinacija, razvija svoj turizam već dugi niz godina. Okupana valovima Jadranskog mora i čuvana zelenim masivom Učke, smjestila se u čuvenom Kvarnerskom zaljevu.

Odlikuju je prekrasno uređeni parkovi, šetališta, stare austrougarske vile koji ostavljaju dojam da ste zalutali u neka davna vremena kada su njome šetali kraljevi i carevi. No Opatija je i mjesto održavanja brojnih festivala, koncerata, izložbi, seminara i kongresa tijekom cijele godine. Pravi doživljaj Jadrana pružit će vam kampiranje u Campingu Medveja, gdje uz pogled na more možete uživati u mirisnoj tišini mediteranskog bilja.

Prošetajte se šetalištem Lungomare, dugačkim 12 kilometara uz koje se nalaze sve važnije opatijske znamenitosti, brojni skriveni prilazi moru, skrovite klupe natkrivene moćnim hrastovima, dajući bogatstvo uživanja u nevjerojatnom spoju boja, zvukova i mirisa. Na rtu šetališta jedna djevojka od kamena pruža ruku galebu, upijajući bistrinu kvarnerskog mora. Naišli ste na najpoznatiji simbol Opatije i Kvarnera, a to je Djevojka s galebom, elegantna statua koja krije svoju zanimljivu priču i bdije nad svojim gradom.

Posjetite Opatiju u svako doba godine, prošetajte njenim parkovima, udahnite svježinu njenih borova, zadovoljite nepce u nekom od vrhunskih restorana i osjetite spoj prošlosti i sadašnjosti koji će vas potaknuti na ponovni dolazak!