Pretražujemo cijene...

Hvala vam na strpljenju.

3 kampa u Novigradu

Unatoč sve većem broju posjetitelja iz godine u godinu, Novigrad uspijeva očuvati imidž mirnog ribarskog gradića.

Skriven iza ostatka zidina, Novigrad čuva dugogodišnju povijest i tradiciju. Prošetajte i vi starim gradom koji krije misteriozne priče i mitove o nastanku grada. Pored bogate povijesti nude se i razni rekreativni sadržaji. Brojne staze za šetanje i bicikliranje, netaknuta priroda u blizini i čisto more glavni su razlozi zašto je Novigrad postao poželjno kamping odredište. Idealna lokacija kampova doprinosi popularnosti Novigrada kao destinacije.

Kamp Aminess Sirena udaljen je svega nekoliko minuta hoda od centra grada i nudi mobilne kućice i parcele sa svim priključcima direktno na moru. Kamp Kastanija, smješten na poluotoku Pineta, poseban je po mobilnim kućicama sa zajedničkim bazenom, ali i onima direktno uz more. Ne smijemo zaboraviti na Aminess Maravea Camping Resort. Sa svoje 4 zvjezdice, 2021. godine dobiva ADAC nagradu za najvišu kvalitetu. Svojom kvalitetom i sadržajem kampovi u Novigradu sigurno neće razočarati.

Prikaži više
Persons 2 Odrasli, 0 djece Up down arrows

Odrasli

Djeca (dob 0-17)

Odaberite dob djece

Kućni ljubimci

U cijenu smještaja nije uračunat trošak kućnog ljubimca
Vidi mapu Filter
Prikaži rezultata

Kamp Aminess Sirena

Novigrad, Istra (Hrvatska)

Parcele Parcele: 534 Mobilne kućice Mobilne kućice: 66
 • Kapacitet: 1800
 • Površina:
 • Tip kampa: Tekstilni
 • Sezona: III - XI
 • Wifi Gratis

Aminess Maravea Camping Resort

Novigrad, Istra (Hrvatska)

Parcele Parcele: 503 Mobilne kućice Mobilne kućice: 275 Glamping Glamping: 50
 • Kapacitet: 3300
 • Površina:
 • Tip kampa: Tekstilni
 • Sezona: IV - IX
 • Wifi Gratis
4.4

Odlično

Kamp Kastanija

Novigrad, Istra (Hrvatska)

Mobilne kućice Mobilne kućice: 80
 • Kapacitet: 500
 • Površina:
 • Tip kampa: Mini Kamp
 • Sezona: IV - IX
 • Wifi Gratis
4.4

Odlično

Učitavanje mape ...

Najčešće postavljana pitanja

Kako mogu najlakše doći do kampova u Novigradu kamperom ili kamp prikolicom?
Gosti koji dolaze iz smjera Njemačke i zapadne Austrije, te Lihtenštajna i istočnog dijela Švicarske najčešće putuju preko Slovenije, ali budući da su pred tunelom Karavanke često gužve, nerijetko koriste i obilazni put preko Italije (Villach - Udine - Trst - Kopar - Novigrad). Gosti koji dolaze iz istočnog dijela Austrije putuju preko Slovenije (Graz - Maribor - Ljubljana - Kopar - Novigrad), dok oni koji dolaze iz srednjeg i zapadnog dijela Švicarske putuju preko Italije (Lugano - Milano - Venecija - Trst - Kopar - Novigrad). Gosti koji putuju iz smjera Češke i Slovačke dolaze preko Austrije i Slovenije (Beč - Graz - Maribor - Ljubljana - Kopar - Novigrad), a gosti iz Italije dolaze preko Slovenije (Trst - Kopar - Novigrad). Ako putujete iz smjera Italije, opisali smo obilazni put koji će vam omogućiti da izbjegnete plaćanje vinjete u Sloveniji: https://adriacamps.com/novosti/doci-odmor-hrvatsku-bez-placanja-slovenske-vinjete/.
Kako se mogu najbolje kretati unutar i u okolici kampa?
Unutar kampova gosti se uglavnom kreću biciklima ili električnim romobilima. U Novigradu postoji i turistički vlakić koji povezuje centar grada s okolnim hotelima i kampovima i to dvjema rutama:

• Novigrad – hotel Maestral

• Novigrad – Karpinjan – Kamp Kastanija – Kamp Maravea

Uz nadoplatu je moguće koristiti i taxi brod, koji će vas iz bilo kojeg kampa odvesti do centra grada.
Koji su neki od najboljih obiteljskih kampova u Novigradu?
Najbolji obiteljski kamp u Novigradu je Aminess Maravea Camping Resort.
Postoje li aktivnosti u kampovima u Novigradu tijekom cijele sezone?
Da, gosti kampova mogu uživati u raznim animacijskim programima od sredine lipnja do početka rujna. Animacije su namijenjene djeci od 4-12 godina, ali i odraslima. Tu je i pregršt zabavnih aktivnosti na moru, poput najma pedalina ili SUP-a, ali i mogućnost surfanja, ronjenja, jedrenja i sl. Točne informacije o aktivnostima u željenim kampovima možete pronaći na stranicama pojedinačnih kampova. Izvan kampova možete uživati u raznim vodenim i sportskim aktivnostima (biciklizam ili pješačenje), istraživati gradove, kušati tradicionalnu istarsku hranu i vina i sl. Kako bismo vam maksimalno olakšali, donosimo par prijedloga za vaš boravak u Novigradu:

• Aquapark Istralandia kod Novigrada

• Aquapark Aquacolors kod Poreča

• Dinopark u Funtani.

Koji su neki od najboljih pet-friendly kampova u Novigradu?
Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen je u svim kampovima u Novigradu, ali svakako konzultirajte stranice pojedinačnih kampova kako biste provjerili jesu li ljubimci dozvoljeni bez dodatnih upita ili pak na upit. Jedan od najbolji pet-friendly kampova je Aminess Maravea Camping Resort.
Koje sadržaje za kućne ljubimce nude kampovi u Novigradu?
U svim kampovima u Novigradu postoje posebno uređeni dijelovi plaža na kojima su dobrodošli kućni ljubimci, a tu su i tuševi (u određenim sanitarnim čvorovima). Kod kampa Kastanija nalazi se i nadaleko poznati Dog Dreams Beach and Bar. Najbliže veterinarske ambulante nalaze se u Umagu i Poreču, koji su od Novigrada udaljeni 15-ak km.
Čime su opremljene parcele u kampovima u Novigradu?
Parcele u kampovima su u pravilu opremljene priključcima za struju, vodu i odvodnju. Većina parcela u Novigradu ima priključak za struju i vodu, dok je priključak za odvodnju manje zastupljen. Imajte na umu da je za priključak na struju potreban CEE adapter, a jačina priključka je u pravilu 10A. Samo kod nekolicine kampova priključci su čak do 16A. Sve potrebne informacije o dostupnosti priključaka pronaći ćete na stranicama pojedinačnih kampova.
Je li dozvoljeno roštiljanje u kampovima u Novigradu?
Roštiljanje u kampu dozvoljeno je u za to predviđenim grill zonama. Neki od kampova dozvoljavaju roštiljanje na parcelama, a informacije o tome možete pronaći na stranicama pojedinačnih kampova.
Koje trgovine mogu pronaći u blizini?
U svakom od kampova nalazi se supermarket ili mini market. Osim njih, u okolici ćete pronaći i druge trgovine namirnicama:

• Plodine - Carlotte Grisi 1, 52466 Novigrad

• Konzum - Carlotte Grisi 5, 52466, Novigrad

Najbliža trgovina koja prodaje camping opremu nalazi se u Poreču (koji je od Novigrada udaljen 15-ak km):

• Meridian nautika d.o.o. - Mate Vlašića 24 A, 52440 Poreč.

Koje restorane mogu pronaći u kampu i okolici Novigrada?
U kampovima u Novigradu pronaći ćete prvenstveno à la carte restorane. U kampu Aminess Sirena možete dodatno rezervirati uslugu doručka ili polupansiona u obližnjem hotelu, a u kampu Aminess Maravea Camping Resort isključivo uslugu doručka (ove usluge se mogu ugovoriti direktno u kampu na recepciji). U gradu Novigradu će vas pak dočekati restorani koji poslužuju tradicionalna istarska jela, ali i restorani s internacionalnim specijalitetima. Neki od poznatijih restorana su: konoba "Anni", "Vecchio Mulino", konoba "Amfora", konoba "Astarea" i "Primizia food and wine". Prije nego što ih posjetite, svakako se informirajte o ponudi jela i cijenama kako biste mogli odabrati ono što odgovara vašem ukusu.
Kakve su plaže u novigradskim kampovima i okolici?
Plaže u kampovima u Novigradu su većinom stjenovite ili šljunčane. Na većini plaža moguće je okušati se u raznim vodenim sportovima (uz nadoplatu). Također, mnoge plaže u Novigradu imaju Plavu zastavu. Ležaljke i suncobrani u kampovima naplaćuju se po važećem cjeniku kampa za tekuću godinu.

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.