Sadržaji

Adventure_climbing

Zov pustolovine

Zavucite se u stari gradski rudnik i osjetite svježinu zemlje na vlastitoj koži

beach

Plaže za poželjeti

U Rapcu ćete pronaći skrovite šljunčane uvale i kristalno čisto more

Bike

Bicikl pod sebe

Otkrijte prirodne ljepote zaleđa Labina i Rapca na dva kotača

Na mjestu gdje zelenilo borova prelazi u kristalno bistro more i bjelinu šljunka, spajajući prirodu s povijesnom baštinom, nastao je raj za umjetnike, turiste, sportaše i rekreativce željne uživanja u aktivnom odmoru predivnog krajolika.

Stari rudarski grad Labin, grad bogate povijesti i kuluturnog nasljeđa, grad umjetnika i galerija, smješten na brdu visokom oko 320 metara pruža neodoljiv pogled na malo ribarsko mjestašce podno njegovih zidina – Rabac.

Okarakteriziran kao stari rudarski grad, Labin ne smijete napustiti bez posjeta Narodnome muzeju koji velikim dijelom prikazuje rudarsku prošlost grada. Sa svojim hodnicima i rudnikom živi povijesne događaje povezane s proglašenjem Labinske Republike. Zavucite se u rudnik i osjetite svježinu zemlje na svojoj koži! Posjetite Dubrovu, park skulptura, gdje se nalaze 94 skulpture slavnih hrvatskih i svjetskih umjetnika. U sklopu parka prošetajte i Bijelom cestom, jedinstvenim prostorno-umjetničkim radom u kojem su sudjelovali prestižni kipari i slikari.

Idilično zaleđe Labina i Rapca idealno je za pješačenja, planinarenja i uživanje u prekrasnom pogledu na Kvarner dok se vozite obroncima Skitače na biciklu. Odvažite se na podvodno putovanje privlačnim ronilačkim mjestima, podvodnim tunelima i olupinama trgovačkih brodova. Sve za vrhunsko ronilačko iskustvo možete pronaći u Marina Camping Resortu, od najma opreme pa sve do ronilačkih certifikata. Labin i Rabac vam uz veliki broj galerija, muzeja, barova, atelijera te predivnan krajolik nude i gastronomske užitke temeljene na hrani toga podneblja. Neka vas božica Sentona povede gurmanskim vremeplovom kako biste kroz autohtone jelovnike kušali svježu ribu oplemenjenu maslinovim uljem i domaćim samoniklim biljem!

Štovana božica Sentona, simbol zaštite i ljepote, čuvajući Labin i Rabac, stvorila je ljepotu netaknute prirode i blagost modrih dubina. Doživite skrivene čari povijesti i zaboravljeni miris Mediterana na jednome mjestu! Labin i Rabac čekaju na vas!