Sadržaji

e-Port

Morska odiseja

Vrsar i njegov arhipelag neiscrpno su vrelo inspiracije nautičara

shell

Svježe kamenice, zašto ne?

Kušajte svježe školjke, specijalitet Limskog kanala

d-Nature

Uživajte prirodu

Zaputite se biciklističkim i pješačkim stazama do Limskog kanala

Potopljena krška dolina Limskoga kanala, današnjeg prirodnog rezervata zelenog ugođaja, na svome je ušću izronila Vrsar. Grad koji je svoje gnijezdo savio na vrhu brežuljka s kojeg se prostire očaravajući pogled na arhipelag od 18 nenaseljenih otoka, čini ga jedriličarskim rajem.

Privlačnost Limskoga kanala se poput fjorda uvukla u kopno, veličajući smirenost zelenih šuma u kojima se usjekla Romualdova pećina – paleolitsko nalazište s izvanrednim pećinskim ukrasima. Budite znatiželjni i istražite život pustinjskog svećenika Romualda! S okolicom savršenom za šetnju ili trčanje, sve čari kampiranja možete doživjeti u kampu Valkanela. Netaknuti otoci, čije su plaže obavijene velom spokoja, savršeno su mjesto za nedjeljnu dokolicu. Upoznajte jedan od njih, zavucite se u njihove skrivene dijelove i uživajte u pomalo drugačijoj vizuri grada Vrsara.

Na brežuljcima do mora čeka vas jedna od svjetskih kulturno-turističkih atrakcija: Park skulptura Dušana Džamonje. Umjetnikov atelje na otvorenom, radionice i park skulptura plijene pažnju svih posjetitelja Vrsara, ali i stručnjaka koji smještaju njegove radove u muzeje moderne umjetnosti širom svijeta. Kulturnu scenu svake godine obogaćuje i Casanovafest, festival ljubavi i erotike, posvećen Giacomu Casanovi, koji je u nekoliko navrata boravio u Vrsaru, već tada poznatom po dobrom jelu, piću i lijepim ženama. Nadahnuti ljepotama prirode i arhipelagom otočića, pridružite se festivalu i proslavite vječnu temu ljubavi.

Osjetite proboj adrenalina tijelom! Zaplovite nebeskim visinama jer je Vrsar savršeno mjesto za iskušavanje hrabrosti. Spustite se padobranom ili se opustite u panoramskim letovima, uživajući u jedinstvenoj vizuri grada. Niste ljubitelj zračnih vratolomija i sigurni ste samo u čvrsto stajanje na zemlji? U tom slučaju posjetite aeropark i pogledajte razne izložbe starih aviona ili zavirite u pilotsku kabinu!

Casanova se zaljubio u Vrsar iz sebi svojstvenih razloga. Zasigurno ćete i vi, ali sami odaberite zašto! Nije ni važno. Bitan je osjećaj dok šetate gradom, dok razgovarate s ljudima i dok odmarate u prirodnoj ljepoti. Neka vas Vrsar zavede svojom pričom, poviješću i prirodom, a vi se samo prepustite užitku koji vas iščekuje!