Sadržaji

d-Nature

Čarolija majke prirode

Uživajte u zelenilu šuma i bistrini vode

d-SportDestination

Vožnja za sva osjetila

Kombinirajte uspone i spusteve kroz mirisnu vegetaciju goranskih šuma

d-Gourmet

Okusi divljine

Kušajte gulaš od divljači, pohane žablje krake, medvjeđu šapu i slastice od šumskog voća

Ako zamišljate neko posebno mjesto na koje možete pobjeći i uživati u neprocjenjivoj vrijednosti šuma, rijeka, jezera, potoka i svjedočiti skladnom suživotu čovjeka i prirode, onda je to svakako Gorski kotar. Veličanstvena snaga majke prirode stvorila je zelenu oazu prepunu sunčanih livada, bistrih rijeka, jezera i potoka te šumovitih brda i planina, darovala joj je toplinu živopisnih mjesta i smjestila ju u Gorski kotar.

Isplanirajte svoj obilazak Gorskog kotara i budite izviđači – potražite kutke netaknute prirode, prošetajte do vrha Nacionalnog parka Risnjak i upijte sve što vam nudi pogled koji se pruža na sve četiri strane svijeta. Svi željni pustolovine i divljine svakako bi trebali posjetiti Bijele i Samarske stijene, područje s najstrožim režimom zaštite. Put izvan oznaka teško je prohodan, ali ga nije niti dopušteno napuštati. Upravo će vas ova nepristupačnost i izvornost nedirnute prirode zadovoljiti, ali i ostaviti dubok trag u vašem sjećanju. Slikoviti vodeni tok, Kamačnik, usječen u jurskim vapnencima, izrazite je vrijednosti, ali i dubine. Svojim posjetiteljima daruje spokoj, sklad i čisti zrak, ali i jedinstveno iskustvo koje se ne propušta.

Ljubitelj ste pustolovine i adrenalinom prepunog odmora, onda u svakom slučaju u Gorskom kotaru morate isprobati rafting na Kupi ili ga barem upoznati kroz pravi biciklistički izazov. Goranske biciklističke staze ukupne dužine 260 km povezuju gotovo sve gorske gradove. Putovi vas vode po postojećim šumskim i mjesnim cestama, namijenjenima prvenstveno ljubiteljima brdskog biciklizma. Nakon iscrpnog istraživanja Gorskog kotara zaustavite se u jednom od brojnih restorana i kušajte specijalitet ovog kraja – pohane žablje krakove!

Planinariti, šetati ili voziti bicikl i pritom uživati u slikovitim planinama, tišini stoljetnih šuma, ljepoti jezera i rijeka te mirisu gorja i borova – sve je moguće na jednome mjestu. Pogledajte, osjetite, osluhnite, pomirišite i okusite! Gorski je kotar spreman za sva vaša osjetila!