Naturistički kamp Koversada postaje djelomično tekstilni kamp

naturist-park-koversada-kamp-air-view

Već nekoliko godina nejasno je hoće li naturistički kamp Koversada u Vrsaru biti pretvoren u klasični tekstilni kamp, a promjena je sad potvrđena. Ove će se zime u Koversadi odvijati velika renovacija, a od 2025. ovaj će kamp biti podijeljen na tekstilni i nudistički dio. Također, više neće biti moguć godišnji paušalni najam parcele.

Prvi u Europi

Naturistički kamp Koversada osnovan je 1961. te je bio prvi naturistički kamp u Europi. Riječ je o veoma raznolikom kampu, koji je prepoznatljiv po otočiću koji je s kopnom povezan putem mosta. Također se ističu obala duga 5 kilometara i raznolike plaže. Gosti mogu birati između šljunčanih uvala, kamenite obale ili održavanih popločenih i kamenitih plaža. Još je jedna prednost kampa to što su kućni ljubimci dobrodošli, što uključuje i sve mobilne kućice, a postoji i posebna plaža za pse. Iz svih ovih razloga Koversada je već desetljećima jako popularna među naturistima iz Cijele Europe.

Novosti u 2025.

Proteklih je godina kamp već bio renoviran, osobito kad je riječ o parcelama, sanitarnim čvorovima i uvođenjem mobilnih kućica. No ove zime u Koversadi će se provesti opsežna renovacija. To uključuje i podjelu kampa na tekstilni dio, Koversada Covered, i naturistički dio, Koversada Uncovered.

Tekstilni dio bit će smješten na početku kampa, na strani u smjeru grada Vrsara, a naturistički dio bit će na strani uz Limski kanal. Granica će biti između toaleta 13 i 14, uz južni dio sportskog centra (koji će biti dio tekstilnog dijela) do sanitarnih čvorova 8 i 16.

Do proljeća 2025., novi će tekstilni dio Koversade obuhvaćati 500 parcela za kampiranje, 141 novu, premium mobilnu kućicu, nekoliko renoviranih sanitarnih čvorova, veliki restoran baziran na konceptu MaiEats i novi prostor za zabavu i animaciju.

U naturističkom dijelu kampa Koversada već je ove godine uređeno 470 parcela za kampiranje. U planu je izgradnja novog restorana, također baziranog na konceptu MaiEats i s ponudom svježih sezonskih jela na istarski način. Također će biti napravljen novi prostor za sport i rekreaciju.

Također, sljedeće godine očekuje se i renovacija recepcije i vila te još nekoliko manjih poboljšanja.

Ukida se paušalni godišnji najam

Također smo dobili informacije od kampa Koversada da više neće nuditi paušalni godišnji najam parcela. Gosti će moći rezervirati parcele na duže razdoblje koristeći uobičajeni sustav za rezervacije. Pritom će imati razne popuste i druge posebne ponude.

Tko želi rezervirati parcelu u blizini Vrsara na cijelu sezonu, to je i dalje moguće u obližnjem kampu Porto Sole.

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.