Mon Perin: istarski kamp koji nudi wellness, grijane bazene i saune

Campsite-Mon-Perin-Overview-Air-View-Pool-Sunrise

Jesen je vrijeme za potragu za kampovima koji nude grijane bazene i wellness usluge. A Kamp Mon Perin u istarskim Balama sadrži wellness centar s grijanim bazenom i saunama te je otvoren do 2. prosinca.

Naselje Bale

Bale su mirno naselje južno od Rovinja, koje je ljubiteljima kampiranja poznato ponajviše zbog kampa Mon Perin, smještenog uz more. Ova lokacija poznata je po predivnoj obali i šljunčanim plažama, a u okolici postoje i brojne pješačke i biciklističke staze. Kamp nekoliko puta dnevno nudi besplatnu opciju prijevoza do naselja Bale, gdje možete prošetati uskim ulicama obnovljenog starog grada.

Nedaleko od kampa u smjeru sjevera nalazi se ornitološki rezervat Palud. Riječ je o močvarnom području u blizini mora, na kojem obitavaju razne vrste ptica. Po šljunčanom putu možete biciklirati do kampova Veštar i Polari ili poći kroz prelijepi park do Rovinja.

Ako pak krenete na jug, možete posjetiti vojna područja iz Prvog svjetskog rata ili obići Barbarigu, Fažanu i Pulu.

Kasna jesen u kampu Mon Perin

U proteklim godinama renoviran je velik dio kampa Mon Perin. Dodane su nove parcele, prostrane mobilne kućice te luksuzne vile s bazenom na rubu kampa. Postoji i novi sportski park s terenima za nogomet, košarku, tenis i mini-golf te fitness centrom.

Osobito je zanimljiv novi wellness centar u središtu kampa, gdje možete plivati i uživati u saunama. Kamp će biti otvoren do početka prosinca no samo u zoni B područja San Polo, gdje se nalaze parcele i mobilne kućice Mega Comfort i Luxury Mare. Kamp će ponovno biti otvoren nakon dvomjesečne pauze 14. veljače 2025.

Parcele u kampu razlikuju se po veličini te možete odabrati parcelu na suncu ili u hladu. Sve imaju struju i vodu, a neke čak imaju i odvod. U blizini parcela nalazi se nekoliko manjih sanitarnih čvorova, ali oni nisu grijani.

Mobilne kućice i luksuzne vile mogu primiti 4 do 6 osoba te sve imaju barem 2 spavaće sobe, kupaonicu, kuhinju, veliku terasu te klima-uređaj. Najprestižnije mobilne kućice imaju privatnu hidromasažnu kadu, a vile privatni grijani bazen.

Novi wellness centar sa saunama

Ove godine otvoren je novi Saltwater Oasis Wellness & Spa Center, koji se nalazi u dijelu kampa San Polo te je otvoren svakodnevno od 10 do 21 h, dok su saune otvorene do 19 h.

Riječ je o modernom wellness centru samo za odrasle. Centar sadrži unutarnji i vanjski grijani bazen s morskom vodom te prostor za masaže.

Za ljubitelje sauna u ponudi su finska, infracrvena i turska sauna. A od ostalih sadržaja tu su prostorija koja sadrži tuš s efektom tropske kiše, teretana, slana soba, razne masaže, salon s tretmanima lica i tijela, prostor za opuštanje te vanjska terasa za sunčanje.

Grijani bazen besplatan je za sve goste koji borave u vilama, mobilnim kućicama i na parcelama Luxury i Premium Mare, a posjet saunama naplaćuje se 12 € po osobi. Gosti koji borave na parcelama i u glamping šatorima Premium i Comfort plaćaju 20 € za bazen i 30 € za bazen + saune. Vanjski posjetitelji plaćaju 25 € za bazen te 40 € za bazen + saune.

Parcele i mobilne kućice u kampu Mon Perin

Većina parcela u Mon Perinu smještena je uz more, pa ste blizu plaže bez obzira na to koju odaberete. Dostupne su i velike parcele (150m2) uz more, opremljene vodom, odvodnjom, sjenicom, privatnim tušem i roštiljem. Posljednjih godina izgrađene su nove parcele, obnovljeni su sanitarni čvorovi, a osim toga izgrađen je veliki kompleks bazena Paleo Park s modelima dinosaura.

Kamp Mon Perin nudi moderne i prostrane mobilne kućice za najam. Osnovni je model kućica Deluxe za 4+2 osobe (32 m²), a dostupne su i veće kućice od 40 do 60 m² s velikim terasama. Prošle godine dodane su mobilne kućice San Polo Prestige (42 m²) u blizini novog wellness područja i vanjskog bazena. One su opremljene staklenim terasama (36 m²) tako da gosti mogu uživati čak i u hladnijim danima. Sve su mobilne kućice klimatizirane, imaju potpuno opremljenu kuhinju te jednu ili dvije kupaonice. Neke mobilne kućice također imaju jacuzzi pored terase.

Psi su dozvoljeni u mobilnim kućicama uz dodatnu naknadu.

Luksuzne vile Porto Bus

Porto Bus Ville nalaze se na najjužnijem dijelu kampa. Dostupne su dvije vrste jedinica:

  • Manje vile za 4 + 1 osobe (površina 67 m²) s dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinjom i terasom s hidromasažnom kadom.
  • Veće vile za 4 + 2 osobe (125 m²), koje imaju dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, veliku kuhinju s dnevnim boravkom i veliku terasu s privatnim grijanim bazenom.

Psi su dozvoljeni u ovim vilama uz prethodni dogovor.

Sažetak

Mon Perin vrhunski je kamp na iznimnoj lokaciji koji gostima nudi nevjerojatan doživljaj koji je upravo postao još bolji. Radi se o pravom biseru zapadne istarske obale koji ljudi vole otkrivati, i s dobrim razlogom vraćaju se svake godine kako bi napunili baterije i istinski se opustili.

 

Otkrijte kamp Mon Perin

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.