Baška Outdoor Festival od 11. do 13. listopada

baska-outoor-festival

Grad Baška na otoku Krku dobro je poznat među gostima po brojnim aktivnostima. A od 11. do 13. listopada pozivamo vas na Baška Outdoor Festival, koji kombinira razne sportove: brdski biciklizam, trčanje, penjanje i planinarenje, te sportske aktivnosti za djecu i večernju zabavu uz more. Iskoristite niske cijene kampiranja i dođite provesti aktivan vikend na otoku Krku.

Prelijepa jesenska sezona uz more zvuči primamljivo. A od 11. do 13. listopada (od petka do nedjelje) u Baškoj se održava 10. Outdoor Festival, koji privlači ljubitelje aktivnih odmora koji vole prirodu i sport.

Ovaj event okuplja ljubitelje trčanja, brdskog biciklizma, planinarenja, penjanja i ziplininea te nudi pet uzbudljivih evenata koji će vam ispuniti vikend adrenalinom, pustolovinom i zabavom. U ponudi je također i obiteljski dio sa sportskim aktivnostima za djecu, a osobe koje ne žele sudjelovati u aktivnostima mogu jednostavno uživati uz more i glazbu uživo.

Ako vas mami kampiranje, na otoku je to i dalje moguće. Neki od kampova otvoreni su iako je ljeto prošlo, kao što su Krk Premium, Ježevac i drugi.

Baška Outdoor Festival

Zipline Edison – petak, subota i nedjelja, od 10 do 16 h

Odličan zipline na prijevoju Treskavac između Punata i Baške. Prikladan je za cijelu obitelj, a djeca će se niz zipline spuštati uz pratnju instruktora. Proteklih je godina zipline produžen na ukupno 2,4 km te nudi predivan pogled na Bašku. Vožnja u trajanju od oko 2 sata uključuje vožnju terenskim vozilom to početne točke ziplinea i natrag.

Tijekom Baška Outdoor Festivala vrijedi posebna cijena od 40 €. Potrebno je rezervirati mjesto pozivom na broj +385 98 626 061, e-porukom na: igor.adventuretours@gmail.com ili na stranici zipline-edison-krk.com.

KRK ‘N’ TRAIL – subota u 11:30

Trail trčanje veoma je popularan event tijekom Baška Outdoor Festivala.

Ove godine održavaju se utrke na 7 km, 14 km i 24 km. Natjecatelji će trčati kroz najljepše zaljeve u Baškoj i okolici uz predivan pogled na otvoreno more. Za više informacija i registraciju posjetite www.outdoor.hr/krk.

KRK ‘N’ ROLL MTB MARATHON: Husqvarna Adria Bike Series – subota u 9:45

Baška je vrlo popularna među ljubiteljima brdskog biciklizma jer nudi dobro održavane biciklističke staze s brzim usponom od grada do baške visoravni, gdje možete uživati u predivnom pogledu na Velebit, more i okolne otoke.

U ponudi su tri rute: 30 km, 45 km i 70 km. Postoji i posebna e-bike kategorija, koja kreće u 9:45, dok utrka za klasične MTB bicikle kreće u 10 h. Registracija je otvorena do 10. listopada na stranici www.adriabike.hr, a sudjelovanje se plaća između 45 i 52 €.

TOUCH THE SKY penjanje – subota i nedjelja od 9 do 16 h

Anima Adventures organizira penjanje tijekom Outdoor Festivala, koje će biti prilagođeno početnicima (od 12 godina). Penjanje se održava na dva zida, a penjači će imati sigurnosnu opremu. Sudjelovanje je besplatno.

Lokacija penjanja u subotu je Portafortuna, a u nedjelju Belove Stene.

Okupljanje je u restoranu Mošuna – na adresi Draga Baščanska u 9 h. Sudionici moraju ponijeti sportsku odjeću i tenisice, hranu i piće. Potrebna je rezervacija mjesta jer je broj sudionika ograničen, a registrirati se možete ovdje.

ROCKY HILL HIKE TOUR – planinarenje u nedjelju u 10 h

Baška ima brojne održavane staze za planinarenje, a u nedjelju se na zapadnoj strani Baške održava obiteljsko planinarenje.

Ovo planinarenje dužine 10 km kreće u 10 h (okupljanje je u 9:30) i trajat će oko 4 sata. Sudionici tijekom planinarenja prvo mogu uživati u pogledu na Bašku i Velebit. Zatim će krenuti na brdo Obzova (569 m), najveći vrh na Krku, prema vidikovcu Kunjalaboru, a zatim natrag u Dragu Bašćansku. Obvezna oprema: dobre tenisice za pješačenje, sportska odjeća, hrana i piće. Sudjelovanje je besplatno, ali je registracija obvezna: registrirajte se ovdje.

FAMILY OUTDOOR CORNER – subota i nedjelja

Sportske aktivnosti za najmlađe održat će se u parku uz Zvonimir Sunny Hotel od 10 do 15 h. Djeca će moći naučiti hodati po elastičnom užetu, isprobati penjanje po zidu i sudjelovati u tečaju brdskog biciklizma u subotu od 10 do 12, za što nije potrebna registracija. U subotu i nedjelju od 9 do 10 h održat će se i sat joge.

PARTY – petak i subota

Oba dana nakon sportskih aktivnosti održat će se parti s DJ-evima i glazbom uživo.

  • Petak od 20 h: DJ i live koncert benda Infinity – lokacija: Porto Club Baška.
  • Subota od 14 h: DJ i live concert benda Queen Sensation.

Kampiranje na Krku

Neki su kampovi na Krku i dalje otvoreni do sredine listopada:

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.