Tematska sela mobilnih kućica za odmor s grupom prijatelja ili obitelji

Aminess-Maravea-Camping-Resort-Mediterranean-Village-I

Čest je običaj da ljeti nekoliko obitelji odlazi na odmor u isto vrijeme kako bi zajedno uživali u odmoru na moru. Iako je ideja o zajedničkom odmoru iznimno privlačna, realizirati ju i nije toliko jednostavno. Ukoliko se nekoliko obitelji odluči za kampiranje u mobilnim kućicama, potrebno im je nekoliko smještajnih jedinica za sve članove obitelji. A ako ih vode sa sobom, i za kućne ljubimce. Ako ste jedni od onih koji planiraju baš ovakav odmor, sastavili smo popis kampova koji će vam omogućiti da provedete zajednički odmor iz snova.

Kampovi ne mogu uvijek jamčiti da ćete odsjesti u susjednim jedinicama (ipak, moguće je dogovoriti se ako rezervirate dovoljno unaprijed). Međutim, ako odaberete jedinice unutar naselja mobilnih kućica, možete biti sigurni da će sve obitelji boraviti u istom dijelu kampa. Isto vrijedi ako idete u kamp s velikom grupom prijatelja ili organiziranom grupom ljudi (sportaši, radni kolege).

Tematska sela mobilnih kućica

U kampovima diljem Istre mobilne kućice nisu uvijek raspoređene u nizu, već su ponekad grupirane prema zajedničkoj temi. Mobilne kućice raspoređene su kružno, s terasama okrenutima jedna prema drugoj, što olakšava međusobno druženje gostiju. Kako biste imali određenu dozu privatnosti, kućice su djelomično odvojene od ostatka kampa. Često je glavna atrakcija sela, bilo bazen, igralište ili nešto drugo, u središtu tih ‘okruga’. Teme variraju od kućica uređenih i namještenih u stilu ribarskih sela do šumskih sela ili pak do smještajnih jedinica usklađenih boja.

U nastavku donosimo popis tematskih naselja mobilnih kućica na hrvatskoj obali koja još uvijek imaju raspoloživosti za ovu sezonu. Jedino što vam preostaje jest okupiti obitelj ili prijatelje, rezervirati 2 ili više smještajnih jedinica jednu do druge i uživati ​​u ugodnom ljetnom odmoru u najboljem društvu.

Aminess Maravea Camping Resort – Miramí Village

Aminess Maravea Resort u blizini Novigrada odličan je obiteljski kamp s lijepo uređenim parcelama i gotovo 300 mobilnih kućica. Kućice su raspoređene po cijelom kampu u raznim tematskim selima, od kojih ističemo Miramí Premium Village. Naselje se nalazi u mirnom području, daleko od glavnih atrakcija, ali još uvijek dovoljno blizu plaže i igrališta. Glavna atrakcija sela su tri bazena – mnogi gosti čak i ne odlaze na plažu jer se mogu osvježiti doslovno ispred svoje terase. U naselju se nalazi i prostor za roštiljanje te dječje igralište. Ako odaberete jedinice u Miramí Premium Village-u, sve obitelji ili grupe bit će smještene u neposrednoj blizini.

Lanterna Premium Camping Resort – Maro Village & Happy Dog Village

Lanterna Premium Resort jedan je od najvećih kampova u Istri. Nalazi se u blizini Poreča, a prostire se na površini od 83 ha. S obzirom na veličinu, kamp bismo mogli definirati kao zasebno naselje za kampiranje s brojnim sadržajima. Tu su bazeni, sportski tereni i igrališta, restorani, barovi i trgovine, tržnica pa čak i kazalište.

U kampu ćete pronaći brojna tematska naselja mobilnih kućica, a ističu se dva. Prvo je naselje Maro Village. Smješteno je uz usku cestu na rubu kampa, između dvije recepcije. Malo je udaljenije od plaže, ali to je najmanji problem jer se u središtu naselja nalazi bazen u kojem se mogu kupati svi oni s kojima provodite godišnji odmor. Dobra WiFi pokrivenost i činjenica da je ovo zona bez automobila (možete parkirati svoj automobil na parkiralištu odmah izvan naselja), glavni su razlozi za odabir jedne od Maro Home 4+2 (ili 6+2 s 3 spavaće sobe za još više prostora) mobilnih kućica.

Lanterna je također vrlo popularna među vlasnicima pasa. Možda bi se negdje drugdje osjećali malo zapostavljeno, ali u Lanterni to neće biti slučaj. Naime, kućni ljubimci u ovom kampu čak imaju svoje selo mobilnih kućica: Happy Dog Village. Naselje se nalazi na najsjevernijem dijelu kampa, gdje će se kućni ljubimci moći u potpunosti prepustiti razigranom lunjanju. Mobilne kućice Happy Dog Home 4+2 i 6+2 udaljene su svega 70 metara od pet-friendly plaže. U blizini se nalaze i brojne druge atrakcije za pse, od tečaja agilityja do salona za pse, dućana, pa čak i vrtića za pse. Idealno za ljetovanje grupe obitelji ili prijatelja koji imaju kućne ljubimce.

Kamp Veštar – Oasis Family

Kamp Veštar je još jedan popularan kamp. Smješten je u blizini Rovinja te ima preko 230 mobilnih kućica i 560 lijepo uređenih parcela. Izvrsna šljunčana i pješčana plaža s obiljem prirodnog hlada te činjenica da vaš kućni ljubimac može boraviti s vama u bilo kojoj jedinici samo su neki od brojnih razloga za posjet. Osim toga, tu su vrhunski sadržaji kampa, zahvaljujući kojima mu je 2023. dodijeljena titula ADAC Superplatz. Ove godine kamp je otišao korak dalje te je dobio 5. zvjezdicu!

Koje naselje za kampiranje vam preporučamo? Oasis Family. Oaza je to u punom smislu te riječi. Naselje je smješteno u donjem lijevom dijelu kampa, odmah iznad parkinga, blizu plaže i bara. Dobre su vijesti te da u naselju nema automobila pa se roditelji ne moraju brinuti za sigurnost svoje djece. Pomno uređene sive Oasis Family mobilne kućice raspoređene su oko glavne atrakcije sela – plitkog bazena (veći bazen s dodatnim atrakcijama udaljen je samo nekoliko koraka). Ovo nije običan bazen: kako bi se djecu dodatno zaštitilo od sunca dok se igraju, preko bazena je razapeto platno kako bi se cijeli dan mogli igrati u ugodnom hladu. Naravno, dok se njihovi roditelji odmaraju na ležaljkama s pogledom na bazen. Kao što rekosmo, selo je prava oaza udobnosti i opuštanja.

Kamp Polari – Premium

Naravno, ne možemo govoriti o kampu Veštar, a ne spomenuti mu susjedni kamp Polari, koji je nešto bliže centru Rovinja. Riječ je o nešto većem kampu s gotovo 1700 parcela, od kojih su mnoge opremljene priključkom za struju, a neke i sustavom za odvodnju.

Osim parcela, kamp ima preko 370 mobilnih kućica koje su raspoređene u selima s brojnim plitkim bazenima, idealnim za zajedničko kupanje. Jedno od takvih sela je Premium Village. Slično kao i u kampu Veštar, i ovo naselje je zona bez automobila gdje je sve u znaku opuštanja i uživanja. Kako bi se osigurao maksimalan mir i tišina, kućni ljubimci nisu dopušteni. Premium mobilne kućice imaju brojne pogodnosti u kojima može uživati cijela obitelj: velika terasa, klima i potpuno opremljena kuhinja. Odaberite dvije ili više mobilnih kućica i provodite dane kupajući se ​​u bazenima, pripremajući roštilj ili jednostavno – opuštajući se.

Krk Premium Camping Resort – Bella Vista Home

Napustimo sad kopno i skoknimo do otoka Krka. U blizini najvećeg mjesta na otoku pronaći ćete kamp Krk Premium Camping Resort. Kao što sugeriraju naziv i ocjena od 5 zvjezdica, riječ je o vrhunskom obiteljskom kampu koji se blago uzdiže iz mora. Specifičan položaj kampa osigurava mobilnim kućicama u naselju Bella Vista Home idealan pogled na zaljev. Središnji dio naselja je bazen okružen mnoštvom ležaljki i suncobrana te dječje igralište. Za grupe ili više obitelji s malom djecom, idealan su izbor mobilne kućice Bella Vista Home 4+2.

Naravno, bazen u naselju nije jedini u kampu. Samo nekoliko koraka dalje, u neposrednoj blizini plaže, nalazi se i bazenski kompleks s toboganima i wellnessom. Kamp je prilagođen kućnim ljubimcima te ima uređenu plažu za pse koja se nalazi na krajnjoj desnoj strani. Kućni ljubimci su dobrodošli u svim jedinicama osim u mobilnim kućicama Bella Vista Chalet. Još jedna posebnost je blizina nudističke plaže koju ćete pronaći odmah uz kamp (nastavite li uz obalu od izlaza s lijeve strane kampa).

Ako planirate odmor s grupom obitelji ili prijatelja, nadamo se da smo vam olakšali potragu i razjasnili eventualne nedoumice. Ostavljamo vas s posljednjom napomenom. Kod rezervacije putem naše web stranice, u procesu rezervacije, navedite da ste obitelj/grupa koja želi boraviti zajedno. Ako je to u tom trenutku moguće, kamp će se potruditi da vam osigura susjedne ili ne previše udaljene smještajne jedinice. Želimo vam sretno i ispunjeno zajedničko ljetovanje!

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.