Lanterna Premium Camping Resort: Kamp za svakoga

Lanterna-Premium-Camping-Resort-Premium-Prestige-Family-3

Lanterna Premium Camping Resort nagrađivani je kamp smješten u Taru, na pola puta između Novigrada i Poreča. Jedan je od najvećih kampova u Istri, te nudi široku lepezu raznih sadržaja, od zabave do dječjih igrališta, sportskih terena i grijanih bazena. Zahvaljujući izvrsnim sadržajima i bogatoj ponudi, Lanterna je već dugi niz godina uvrštavana među najbolje kampove u Europi, te je nagrađena i titulom ADAC Superplatz. Provjerili smo što nam donosi nova sezona 2024.

Od ovogodišnjih poboljšanja spomenut ćemo novo dječje igralište Maro, novu igraonicu za tinejdžere te 2 nova Valfresco marketa, od kojih će jedan biti u krajnjoj desnoj zoni kampa – zoni K. Tu je i mogućnost najma bicikla, slično bike-sharing sustavu koji se može naći u većim gradovima. Bicikle možete pokupiti i vratiti na za to predviđenih 10 lokacija u kampu.

Kamping parcela za svakoga

Kamp Lanterna ima gotovo 2000 uređenih parcela, od kojih se mnoge nalaze u hladovini hrastove i borove šume. Većina borova nalazi se na lijevoj strani kampa, u blizini sportskog parka i ispod bazena. Sve parcele imaju struju i vodu, a neke imaju i sustav odvodnje.

Posljednjih godina obnovljeno je nekoliko sanitarnih čvorova, a samo ove godine obnovljena su čak 2 (br. 14 s lijeve strane kampa i br. 10 kod bazena uz more). Sanitarni čvor br. 9 prošle je godine lijepo preuređen u stilu željezničke stanice Parenzana.

Kampiranje sa psom

Kamp Lanterna dobar je izbor i za pet-friendly odmor jer su psi dopušteni na većini parcela te u većini mobilnih kućica i glamping šatora. U krajnjoj desnoj zoni kampa, zoni K, nalaze se 3 plaže za pse, agility park, trgovina za pse i frizerski salon. Tu su i mobilne kućice Happy Dog s ograđenim dvorištem kako bi psići mogli slobodno šetati.

Gosti koji odsjedaju u kampu Lanterna sa svojim psom također će dobiti Wow Wow Pet Friendly paket iznenađenja.

Mobilne kućice i glamping šatori

Mobilne kućice kampa Lanterna vrlo su raznolike. Mobilne kućice u tematskom selu Marbello Village najbliže su moru i imaju 2 ili 3 spavaće sobe. Obiteljima s malom djecom preporučujemo mobilne kućice u tematskom selu Maro Village, koje ima nekoliko igrališta i 2 grijana bazena. Za romantičan bijeg u dvoje tu su i manje kućice u naselju Punto Blu, smještene u gornjem dijelu kampa, s prekrasnim pogledom na more i obližnji Novigrad. Selo također ima zanimljiv infinity bazen i bar. Alternativno, možete unajmiti jedan od glamping šatora za 4-6 osoba koji se nalaze na desnoj strani i u gornjem dijelu kampa. Šatori su moderni i klimatizirani te dozvoljavaju boravak kućnih ljubimaca.

Plaža i bazeni u Lanterni

U kampu se nalazi nekoliko različitih plaža. Središnja, pješčana uvala kampa prije nekoliko godina je preuređena kako bi bila prikladnija za malu djecu. Postoji i nekoliko šljunčanih uvala do kojih se može doći stazom uz more, a ako želite osamu, preporučujemo stjenovitu plažu na rtu s lijeve strane kampa.

Bazenski dio kampa Lanterna podijeljen je na dio uz more, gdje se uz bazen nalazi dječje igralište, te na bazene Aquamar Lanterna s toboganima, gusarskim brodom i brojnim drugim sadržajima koji se nalaze u gornjem dijelu kampa. Neki od bazena su grijani.

Tu su i 2 manja grijana bazena u selu mobilnih kućica Maro, mali bazen uz glamping šatore i infinity bazen u naselju Punto Blu.

Sport i zabava

Kamp Lanterna pravi je izbor za one koji vole zabavu. Svakodnevno se organiziraju razne aktivnosti: od dječjih igara do grupnih treninga za odrasle i žive glazbe na središnjem trgu vikendom.

Tu je i veliki sportski centar s terenima za tenis, košarku, nogomet i badminton, skate parkom i impresivnim terenom za mini golf s 18 rupa. Tu je i igralište za odbojku na pijesku uz more te 2 igrališta na napuhavanje na vodi.

Kamp Lanterna ima i bogat program zabave za djecu, prilagođene različitim uzrastima. Za one mlađe tu su mini disko i večernje kino predstave, a tinejdžere čeka dodatna igraonica i zabavni centar.

Sezona 2024: Popis svih novih sadržaja u kampu Lanterna Premium Resort

Kako bi vaše iskustvo odmora bilo još bolje, kamp Lanterna je za ovu godinu pripremio nekoliko novosti:

  • Renovacija sanitarnih čvorova br. 14 (već otvoren) i br. 10 (uskoro se otvara)
  • Dječje igralište kod sanitarnog čvora br. 14
  • Dječje igralište Maro i vanjski prostor kluba Maro
  • Dva nova Valfresco marketa (jedan na središnjem trgu, drugi u zoni K)
  • Nova zatvorena teretana i prostorija za fitness
  • Nova igraonica pod nazivom Game Lounge u kazalištu Lanterna
  • Iznajmljivanje bicikla – 10 mjesta za preuzimanje unutar kampa (dostupno u glavnoj sezoni)

 

Lanterna Premium Camping Resort kamp je koji nudi za svakoga ponešto. Već godinama je favorit među kamperima, a iz godine u godinu je sve bolji i bolji. Rezervirajte parcelu ili mobilnu kućicu i uživajte u ljetnom odmoru uz maksimalan komfor i zabavu u kampu Lanterna.

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.