Kampovi s grijanim bazenima u Hrvatskoj

Campsite-Zaton-Holiday-Resort-new-pool-complex-air-view-I

Kasno proljeće i rano ljeto često nam donose iznenađujuće sunčane i tople dane koji privlače mnoštvo turista i dnevnih posjetitelja na obalu. Zbog temperature vode kupanje u moru uglavnom ostaje rezervirano samo za najhrabrije kupače. Srećom, postoji opcija za one koji žele uživati ​​u kupanju čak i u predsezoni: kampovi s grijanim bazenima.

Mnogo je opcija kada su u pitanju grijani bazeni u kampovima u Hrvatskoj. Možete birati između unutarnjih i vanjskih bazena, zajedničkih i privatnih bazena, velikih plivaćih bazena ili pak manjih s mlaznicama za hidromasažu. Što god želite, savršenu opciju pronaći ćete u jednom od naših kampova na hrvatskoj obali.

Istra

Kao regija s najviše kampova, ne čudi da je Istra i dio Hrvatske u kojem ćete pronaći najbolji izbor kampova s ​​grijanim bazenima.

Prvi kamp, San Servolo Resort & Wellness Camping, pronaći ćete i prije nego što dođete do obale. Kamp se smjestio kod gradića Buje te ima 2 grijana bazena, jedan vanjski i jedan unutarnji, kao i fantastičan wellness centar. Kamp je otvoren tijekom cijele godine pa možete uživati ​​u kupanju bez obzira na godišnje doba.

Lanterna Premium Camping Resort jedan je od najvećih kampova u Istri, a u njegovom gornjem dijelu, u bazenskom kompleksu Aquamar Lanterna, nalaze se grijani bazeni. Grijane bazene pronaći ćete i u tematskim selima mobilnih kućica Maro Premium i Punto Blu.

Funtana nudi 2 kampa s grijanim bazenima: Kamp Polidor ima 2 zajednička grijana bazena koji omogućuju kupanje od početka svibnja do kraja rujna. Tu su i mobilne kućice s bazenima koji su zimi natkriveni tako da se mogu koristiti tijekom cijele godine.

Drugi je Istra Premium Camping Resort, kamp s 5 zvjezdica u kojem će vas dočekati vodeni park Aquamar s bazenima i toboganima. Grijanje vode omogućuje otvaranje vodenog parka već u ožujku. Kao što biste očekivali, možete unajmiti i mobilnu kućicu s grijanim bazenom – i nevjerojatnim pogledom na more.

Još jedan kamp smješten u unutrašnjosti je Banki Green Istrian Village kod Tinjana. Otvoren je u lipnju 2023., a nudi grijani vanjski bazen i grijane privatne bazene uz mobilne kućice.

U blizini Rovinja nalazi se kamp Val Saline s malim grijanim bazenom smještenim uz wellness centar.

Nadomak Rovinja, ili bolje rečeno na pješačkoj udaljenosti od centra, nalazi se kamp Porton Nature Hideouts. Tijekom nedavne obnove dodano je nekoliko luksuznih modularnih mobilnih kućica, od kojih većina ima privatni grijani bazen.

Sljedeći kamp na redu je prava wellness oaza: Mon Perin u blizini povijesnog gradića Bale. Uz potpuno novi wellness centar, sada ima i grijani unutarnji bazen. Tu je i mali grijani bazen/jacuzzi pored velikog bazenskog kompleksa Paleo Park.

Spuštajući se dalje prema jugu Istre, dolazimo do mjesta Fažana i kampa BiVillage. U kampu se nalazi bazenski kompleks u kojem se voda u jednom od bazena zagrijava na oko 22°C.

Na istoku Istre ćete pak pronaći kamp s 2 mala grijana bazena: Marina Camping Resort u blizini Labina.

Kvarner

Najveći izbor grijanih bazena u kampovima na Kvarneru pronaći ćete na otoku Krku. Krk Premium Camping Resort, kamp s 5 zvjezdica smješten nedaleko od grada Krka, nudi 2 grijana bazena s toboganima. Bazen uz restoran grije se na ugodnih 28°C.

Slična ponuda je i u kampu Ježevac Premium Camping Resort, smještenom s druge strane zaljeva. Ima grijani bazen (do 28°C) s vodenim toboganom, koji je otvoren od travnja do listopada.

U kampu Baška Beach Camping Resort nalaze se bazen i dječji bazen, čija temperatura ide do 28°C.

Mali grijani bazen dostupan je i u kampu Glavotok na krajnjem zapadnom dijelu otoka.

Posljednja opcija na otoku Krku je kamp Slamni: nedavno je izgrađen novi bazen (ne grijani), a možete se okupati i u vanjskoj hidromasažnoj kadi.

Na Kvarneru postoji još jedan kamp sa čak 2 grijana bazena. Kamp Padova Premium Camping Resort na otoku Rabu, u mjestu Banjol, s bazenima čija temperatura doseže 27°C.

Dalmacija

Ponuda kampova s grijanim bazenima ne slabi ni na jugu hrvatske obale. Prvi kamp je na otoku Pagu. U blizini Novalje, u kampu Terra Park Phalaris, pronaći ćete nekoliko fantastičnih mobilnih kućica, mnoge od kojih imaju privatni grijani bazen.

Bazenski raj u kampu Zaton Holiday Resort kraj Zadra ne bi bio raj za obitelji u pravom smislu riječi da voda u tim bazenima nije grijana – a to uključuje i dječji bazen. Grijanje vode omogućuje i dužu sezonu kupanja, koja traje od travnja do listopada.

Zadar ima još jedan kamp koji nudi nevjerojatno wellness iskustvo: Falkensteiner Premium Camping Zadar nudi masaže, saune, jacuzzije i grijani vanjski bazen. Važno je napomenuti da su wellness i bazeni samo za odrasle. U obližnjem hotelu dostupan je još jedan bazen.

Na zapadnoj obali otoka Ugljana nalazi se kamp Ugljan koji ima bazen s grijanom vodom. Budući da je vrlo plitak, savršen je za djecu i za lagano brčkanje u vodi. Dok se kupate, možete uživati u mediteranskom okruženju koje uključuje vrt u kojem gosti mogu ubrati svježe voće i povrće.

Posljednji, ali ne i najmanje važan je kamp Bunja na otoku Braču. Ovaj boutique kamp s prekrasnim mobilnim kućicama nudi mali grijani bazen iznad plaže. Osim privatnosti, bazen pruža i spektakularan pogled na zalazak sunca.

Okolica Zagreba

U okolici Zagreba nalazi se nekoliko termi s bazenima i wellness centrima. Kamp Vita nalazi se u neposrednoj blizini velikog vodenog planeta s unutarnjim i vanjskim bazenima te wellness centrom. Kamp Terme Jezerčica, smješten na izvoru termalne vode, nudi vanjske bazene, a u obližnjem hotelu pronaći ćete i unutarnji bazen.

Iz svega napisanog zaključujemo da nema razloga za čekanje ljeta kako bi se uživalo u kupanju. Baš naprotiv! Kampovi diljem Hrvatske željno vas iščekuju sa svojim parcelama i mobilnim kućicama, ali i s grijanim bazenima u koje možete uskočiti bez straha da ćete doživjeti hladan šok.

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.