Glamping – drugačija vrsta odmora

Glamping-Croatia

Odmor u kampu postaje sve popularniji zbog široke ponude smještaja i aktivnosti koje kampovi nude. Jedna od opcija su safari ili glamping šatori koji nude veću udobnost. Osim toga, omogućuju vam da već od trenutka dolaska u kamp počnete uživati ​​u odmoru jer možete preskočiti podizanje šatora.

Kampiranje ima svoje podrijetlo uglavnom u obliku šatorskih kampova, obično postavljenih u krug oko logorske vatre. Iz toga su proizašli svi drugi oblici kampiranja: od kamp prikolica do kamp kućica i sada mobilnih kućica.

Glamping (glamurozno kampiranje) stoga je pristup povratku korijenima s modernim zaokretom za dodatnu udobnost i praktičnost. Glamping šatori postavljeni su kao fiksne drvene konstrukcije, prekriveni platnom i potpuno opremljeni svime što je potrebno. Onima koji u njima borave preostaje samo raspakirati kofere. Glamping šatori dolaze u različitim oblicima i veličinama. Tu su jednostavni safari šatori, ali i luksuzni glamping šatori na 2 kata, s do 3 spavaće sobe, vlastitom kupaonicom i hidromasažnom kadom na terasi.

Safari šatori

Safari šatori obično imaju čajnu kuhinju s hladnjakom, 2 spavaće sobe i terasu. Nemaju kupaonicu pa su tuševi, WC i sl. predviđeni unutar sanitarnih čvorova kampa.

Ovi su šatori cjenovno pristupačniji i predstavljaju zgodnu opciju za ljude koji vode računa o troškovima i vole pravi duh kampiranja. Također, idealni su za one koji preferiraju praktičnost, pogotovo jer ne moraju pakirati, postavljati vlastiti šator i donositi dodatnu opremu za kampiranje. Na taj način imaju više prostora u svom automobilu za druge stvari kao što su ležaljke, SUP daske, kajaci…

Bolje opremljeni safari šatori također dolaze s klima uređajem, a ponekad su dopušteni i psi (može se naplatiti dodatna naknada).

Safari šatore možete pronaći u kampovima duž cijele hrvatske obale, ali i na kopnu: Kamp Bijela Uvala, Kamp Polidor, Kamp Valkanela, Kamp Polari, Kamp Val Saline, Kamp BiVillage, Kamp Vita

Glamping (glamurozno kampiranje) u resortima

Glamping šatori nude nešto luksuzniji pristup kampiranju. Dolaze s vlastitom kupaonicom, stilskim namještajem i vrhunskom opremom. Često imaju i dodatne sadržaje, poput privatnog bazena/jacuzzija ili roštilja na terasi. Također su postavljeni bliže plaži, često s panoramskim pogledom na more. Dostupni su u različitim veličinama: od udobnih, romantičnih jednosobnih jedinica za parove, do velikih dvokatnih “platnenih vila” s 3 spavaće sobe. Imaju klimu, velike terase s ležaljkama ili visećim mrežama i obično uključuju WiFi i TV.

U Hrvatskoj postoje 2 poznata glamping naselja: prvo je Arena One 99 Glamping u blizini Pule, Istra. Naselje nudi oko 200 glamping jedinica različitih veličina na prekrasnom poluotoku Pomer koji nudi brojne aktivnosti i obilje prirodnog hlada.

Drugo je Floria Glamping Garden kod Labina na istočnoj obali Istre. Ovo naselje je malo udaljeno od mora, ali još uvijek ne više od 10 minuta vožnje automobilom od najbliže plaže. Smješteno usred bujnog zelenila u blizini istarskog sela na oko 250 m nadmorske visine, nudi savršen mir i tišinu. Svemu ćemo nadodati i nevjerojatne glamping šatore s privatnim bazenom ili jacuzzijem i pozvati vas da iskusite njihovu čar iz prve ruke.

Glamping u hrvatskim kampovima

Glamping jedinice dostupne su i u drugim kampovima u Hrvatskoj. U Istri ih možete pronaći u sljedećim kampovima: Lanterna Premium Camping Resort, Istra Premium Camping Resort, kamp Amarin, Boutique kamp Santa Marina i Banki Green Istrian Village. Glamping jedinice pronaći ćete i u kampu Falkensteiner Premium u blizini Zadra.

Glamping nije ograničen samo na kopno. Postoji mnogo opcija i na hrvatskim otocima: Krk Premium Camping Resort na otoku Krku, kamp Čikat na otoku Lošinju, na otoku Obonjan (u blizini Šibenika) i kamp Olivia Green Camping u Tisnom kod otoka Murtera.

Ako ste voljni isprobati nešto drugačije, dodajte novu vrstu iskustva kampiranja na svoj popis i isprobajte glamping. To bi mogao biti najbolji način da svoju djecu upoznate s ovom vrstom odmora ili da pak ponovno proživite dobre stare dane kampiranja (uz dodatnu udobnost koja ovaj put ne uključuje spavanje na tlu). Na popisu gore pronađite opciju koja vam najviše odgovara i rezervirajte svoj sljedeći odmor.

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.