Plitvice-Holiday-Resort-Glampingg

8 parkova, 8 kampova – kampovi u blizini nacionalnih parkova u Hrvatskoj

Nacionalni parkovi najbolji su dokaz kako je Hrvatska zemlja ogromnog prirodnog i kulturnog bogatstva. Zelena prostranstva natopljena rijekama jednako su očaravajuća kao planinski divovi i goli krš pojedinih predjela. Povežite se s prirodom na novoj razini i smjestite se u neki od kampova smještenih blizu zaštićenih krajeva Hrvatske.

Kampovi u blizini nacionalnih parkova:

  1. Plitvice Holiday Resort***Nacionalni park Plitvička jezera
  2. Kamp Omišalj****Nacionalni park Risnjak
  3. Padova Premium Camping Resort****Nacionalni park Sjeverni Velebit
  4. Kamp Blueseun Paklenica****Nacionalni park Paklenica
  5. Kamp Perna****Nacionalni park Mljet
  6. Olivia Green Camping**** – Nacionalni park Kornati
  7. Kamp Solaris Beach Resort****Nacionalni park Krka
  8. Brioni Sunny Camping**Nacionalni park Brijuni

 

Plitvice Holiday Resort***Nacionalni park Plitvička jezera

Udaljenost: 12 km

Hrvatski najpoznatiji nacionalni park svakako su Plitvička jezera. S punim pravom se stoga nalazi na prvom mjestu našeg popisa. O ljepotama Plitvica nije potrebno puno pisati. Dovoljno je samo napomenuti kako se posjetitelji iz cijelog svijeta dolaze diviti divovskim slapovima koji jednako zapanjuju u svim godišnjim dobima. Plitvice Holiday Resort se svojim originalnim smještajem uklapa u okolinu. Šarmantne mobilne kućice na stablima i jezerima prenose osebujan doživljaj te pričaju priču Plitvičkih jezera, koja obilježavaju ovaj kraj. Ulaznica za nacionalni park u srpnju i kolovozu iznosi 40€.

 

Kamp Omišalj****Nacionalni park Risnjak

Udaljenost: 40 km

Prepustite se brdovitim predjelima Gorskog kotara i netaknutoj prirodi Nacionalnog parka Risnjak. Smješten na najdužoj i najprometnijoj autocesti A1 koja spaja sjever s jugom zemlje, stoga je i idealno mjesto za kratki izlet.  Samo 140 km od Zagreba i 35 km od Rijeke, a cijena ulaza iznosi 6 €. Izvrsna povezanost postoji i s obližnjim otokom Krkom.

Krčki most, koji je besplatan, spaja kopno s otokom te za manje od sat vremena možete stići do nacionalnog parka. Kamp Omišalj prvi je kamp na otoku Krku te time i pravi odabir ukoliko želite biti smješteni u vrhunskom resortu na moru i istovremeno istraživati okolinu i kontinentalnu Hrvatsku.

 

Padova Premium Camping Resort****Nacionalni park Sjeverni Velebit

Udaljenost: 73km

Spojite zlatni otok Rab, pješčane plaže i bogatu povijest sa sadržajnim obiteljskim kampom. Padova Premium Camping Resort vrhunski je kamp sa četiri zvjezdice i svojom uslugom opravdava svoj status. Najveća hrvatska planina nalazi se svega 70 kilometara od kampa. Pravi avanturisti uživat će u izletu koji započinje trajektnom vožnjom iz Raba, na otoku Rabu, i nastavlja se prema krševitoj planini Velebit. Sjeverni Velebit pravi je magnet za alpiniste i strastvene šetače, ali i geologe i speleologe. Neka vas njegove staze i putevi odvedu u nove pustolovine.

Ulaznice se mogu kupiti za jedan ili više dana, a variraju od 6 do 10 €.

 

Kamp Bluesun Paklenica****Nacionalni park Paklenica

Udaljenost: 1.5 km

Nacionalni park Paklenica završetak je planine Velebit te se ističe posebnim šumskim krajolicima. Rijetke vrste bukve, hrasta i borova zauzimaju više od pola čitavog parka. Najposjećeniji su kanjoni Mala i Velika Paklenica koji impresivnim stijenama privlače penjače iz cijeloga svijeta. Mogućnosti za aktivan odmor su brojne, stoga je najbolje smjestiti se u kamp Bluesun Paklenica, u podnožju same planine. Ondje možete postaviti šator i buditi se s pogledom na otvoreno more i golemu planinu koja čeka da bude istražena.

Ulaznica za jedan dan iznosi 8€, za 3 dana 11 €, a za 5 dana ulaz ćete platiti 16€ po osobi.

 

Kamp Perna****Nacionalni park Mljet

Udaljenost: 49 km

Zeleni otok Mljet osim očuvanih šuma poseban je po jedinstvenom sustavu slanih jezera koja su međusobno povezana morem. Povijesničari i arheolozi imat će pune ruke posla obilazeći ostatke rimskih palača i ilirskih utvrda. Solinski kanal i Vrata od Solina benediktinci su obilježili kamenim križem sa natpisom na glagoljici.

Ako vam to nije dovoljno povijesti, smjestite se na poluotok Pelješac koji odiše prošlošću.  Do Sobre na Mljetu vozi trajekt s Pelješca, iz mjesta Prapratno. Ondje možete kupiti ulaznicu po cijeni od 20€ za odraslu osobu. U blizini se nalazi prirodan kamp Perna koji leži na šljunčanoj obali i idealna je polazišna točka za istraživanje poluotoka, obližnjih otoka te samog nacionalnog parka.

 

Olivia Green Camping**** – Nacionalni park Kornati

Udaljenost: 25 km

Ukupno 89 otoka čine Nacionalni park Kornate. Najrazvedenija otočna skupina u Sredozemlju prozvana je kamenim biserjem Mediterana. Suhozidi okruženi plavetnim dubinama mora kriju legende o nastanku ovog krajolika, ali i otkrivaju tešku borbu za opstanak vegetacije na neplodnom tlu. Do Nacionalnog parka Kornati možete stići najlakše s otoka Murtera, koji je mostom spojen s kopnom. U Murteru također možete kupiti ulaznice za park, za jedan ili više dana, te ovisno o tome cijene variraju.

Smjestiti se možete u ekološki kamp u mjestu Tisno. Olivia Green Camping pravi je dragulj među kampovima. Luksuzne, održive mobilne kućice stepenasto su poredane i tako pružaju pogled na more, a unutar kampa nalaze se bazeni i vrhunski restoran.

 

Kamp Solaris Beach Resort****Nacionalni park Krka

Udaljenost: 17 km

Kamp Solaris Beach Resort obiteljski je kamp koji leži direktno na šljunčanoj plaži. Osunčane parcele i terase mobilnih kućica mogu ugostiti vašu obitelj, prijatelje i kućne ljubimce. Od aktivnosti, osim kupanja u bazenu i vodenom parku, na raspolaganju je i animacijski tim sa događanjima za sve uzraste. Kamp organizira izlete što znači da možete bez planiranja i brige posjetiti Nacionalni park Krku.

Krka, sa svojih sedam veličanstvenih slapova, magično privlači mase posjetitelja. Osim endemskih biljnih i životinjskih vrsta, uz tok rijeke Krke nalazi se stotinjak špilja i jama od kojih je čak 65 u sklopu samog nacionalnog parka. Cijena ulaza je od 20 do 26 €, ovisno o periodu u kojem dolazite.

 

Brioni Sunny Camping**Nacionalni park Brijuni

Udaljenost: 5 km

Istra se može pohvaliti jednim nacionalnim parkom na krajnjem jugu poluotoka. Nacionalni park Brijuni sastoji se o 14 otoka i otočića. Ono što ga izdvaja jesu slavni posjetitelji zbog čega je postao sinonim za glamur. Brojni predsjednici, umjetnici, književnici te fizičari birali su upravo brionsko otočje kao mjesto sastajališta i izvor inspiracije. Svakako je najpoznatiji atraktivni Safari park koji je dom stepskim i planinskim zebrama, ljamama, somalskim i istarskim ovcama te čak jednoj ženki slona.

Brijuni lako su dostupni i dobro povezani s kopnom. Ulaznice možete kupiti na internetu ili na rivi u Fažani, a cijena za odraslu osobu varira od 26 do 33€ po osobi. Ukrcajte se na brod u luci Fažana, koji u sezoni vozi svakih sat vremena te uživajte u kratkoj vožnji otvorenim morem. A poželite li buđenje s pogledom na brionsko otočje, svakako se smjestite u kamp Brioni Sunny Camping, koji je smješten točno preko puta nacionalnog parka.

 

Istražite i naučite nešto novo. Hrvatski nacionalni parkovi prepuni kulturne, povijesne i prije svega prirodne baštine mogu upotpuniti klasičan godišnji odmor i doprinijeti novim uspomenama. Turisti više nisu u modi, avanturisti jesu. 😊

Potpuno fleksibilni uvjeti

Zbog neizvjesne situacije putovanja važno je rezervirati s fleksibilnošću. Na AdriaCamps stranici ovu smještajnu jedinicu možete besplatno otkazati do nekoliko dana prije dolaska.