Sadržaji

d-SportDestination

Destinacija tenisa

Umag živi za tenis - eventi, tereni i škole. Posjetite ATP Croatia Open Umag turnir!

lighthouse

Nešto drugačije

Posjetite najstariji svjetionik na najsjevernijem rtu - Savudriji

d-Gourmet

Istra gourmet

Otkrijte konobe, vinarije i agroturizme skrivene u zaleđu Umaga

Zahvaljujući svojoj lokaciji na sjeverozapadu Istre, ovaj grad ponosno nosi titulu vrata Istre i ujedinjuje raznolikosti čitave Istre. Govorimo o Umagu, nenametljivom gradu koji mirisom Jadrana predstavlja poseban doživljaj Istre i Mediterana.

Nenadmašnu ljepotu i lokaciju destinacije, prekrasne pejzaže i ugodnu klimu prepoznali su i rimski plemići, izabravši upravo Umag za svoja ljetna odmarališta. Iz toga su doba danas vidljive brojne raskošne rustikalne vile, venecijanske kuće i kamene ulice koje krase staru jezgru grada Umaga i podsjećaju na burna i minula vremena, krijući tragove gotičke i renesansne arhitekture. Nakon pada Rimskoga Carstva za ovaj mediteranski dragulj borili su se mnogi te je prelazio iz ruke u ruku različitih vladara.

Uz bogatu kulturnu, arhtekturnu i umjetničku platformu i uzburkanu povijest grad Umag ponosi se naslovom sportskog centra Istre koju je zaslužio kao domaćin događaja ATP Croatia Open, teniskog turnira koji svake godine ugošćuje brojne zvijezde svjetskog tenisa. Osim uživanja u praćenju teniskih mečeva vrhunskih sportaša, u Umagu se možete okušati i u svojim teniskim sposobnostima. Umag Tennis Academy službeno je regionalno središte Hrvatskoga teniskog saveza, izgrađeno prema najvišim standardima te pruža niz programa različitih razina prilagođenih svim uzrastima i profilima. U samome središtu događanja nalazi se kamp Stella Maris, idealan za sve ljubitelje sporta. Uz tenis je grad Umag poznat i kao biciklističko središte za rekreativce, kao i za profesionalne bicikliste. Unutar 18 međusobno povezanih i označenih staza koje pokrivaju 560 kilometara pronađite staze različitih težina, od početničkih do profesionalnih, i uživajte u posebnostima Istre na dva kotača.

U zaleđu grada Umaga prostiru se prekrasna brežuljkasta mjesta koja skrivaju nevjerojatne vidike, brojne konobe, agroturizme i vinarije u kojima možete kušati tradicionalne specijalitete spravljene od autohtonih namirnica i uživati u bogatstvu okusa i mirisa koje nudi Istra. Autentične okuse i zvukove Istre možete upoznati i u kamp Park Umag, koji živi ekologiju i autohtono istarsko bilje. Uz vinare i ugostitelje zaleđem se prostiru i brojni putovi maslinovog ulja, obilazak kojih predstavlja savršen način da provedete jesensko poslijepodne. Posjetite lokalne maslinare te upoznajte i kušajte neka od najkvalitetnijih kapi maslinovih ulja na svijetu.

Labirint burne povijesti, zadivljujuća arhitektura isprepletena autohtonom gastronomijom te povezanost s jedinstvenom društvenom i sportskom ponudom istaknuli su Umag kao vrhunsku odmorišnu destinaciju.