Sadržaji

History_heritage

Sve počinje s arenom

Upoznajte grad ispisan poviješću starom 3.000 godina

d-Nature

Upoznajte prirodu

Nedjeljno popodne na Rtu Kamenjak ili druženje sa životinjama Nacionalnog parka Brijuni

d-Events

Zabavite se

Pulska arena kao stvorena je za događanja, koncerte i festivale

Ispisana poviješću starom 3.000 godina, Pula na prvi pogled ne daje ni naslutiti kulturno blago koje se u njoj krije. Uđete li u središte grada, povijesno bogatstvo potvrđuju brojni spomenici na koje možete naići u starogradskoj jezgri, a svaka vaša šetnja započet će i završiti rimskim amfiteatrom. Sagrađen na sedam brežuljaka, na kraju modrog zaljeva, grad Pula otkriva mnoge ljepote grada i priobalja.

Sve počinje od pulske Arene, monumentalne građevine i simbola grada, u kojoj su se odvijale borbe gladijatora. Građena je u 1. stoljeću, istovremeno kada i najpoznatiji spomenik takve vrste – Koloseum u Rimu. Prošetajte borilištem, probudite gladijatora u sebi ili sjednite na kamene stepenice i osjećajte se kao car! Zaslužili ste! Nastavite dalje u rimskom stilu, posjetite Augustov hram i prođite kroz Zlatna vrata u središte društvenog života grada.

Iako danas ne možete prisustvovati borbi gladijatora, pulska Arena postala je pozornica za razne druge festivale, note jedinstvenih koncerata te povijesne priredbe. Jedan od najstarijih nacionalnih festivala na svijetu s najvećim prosječnim brojem gledatelja, Pula Film Festival, pronašao je svoje utočište u okrilju kamenih blokova Arene. Posjetite li Pulu ili Istru u srpnju, zauzmite svoje mjesto u kinu pod zvijezdama i uživajte u filmu u antičkom okruženju. Proljeće u Puli zasja čarolijom boja. Visualia festival uvest će vas u priču o spoju turizma i industrije. A to je priča o Puli. Dopustite da vas oduševi poznata vizura grada s antičkom Arenom u pozadini i nadopunjena osvjetljenim divovima pulskog brodogradilišta. Doživljaj je jedinstven.

Nedaleko od Pule dozivat će vas arkadijsko zelenilo Brijunskoga otočja, nacionalnog parka koji predstavlja spoj prirodne i kulturno-povijesne baštine. Odaberete li kamp BiVillage, svakodnevno možete uživati u očaravajućim zalascima sunca nad Brijunima. Iznimna ljepota Brijunskoga otočja, hranjena ljepotom plemenitih maslinika, stvorila je mirnu oazu za uživanje. Ovdje se nalaze ostaci rimskih vila i bizantskog kastruma, ali i safari-park s egzotičnim životinjama koje možete razgledati turističkim vlakićem, pješice ili biciklom. Najvažniji otoci su Veliki i Mali Brijun te se upravo Mali Brijun ljeti pretvara u kreativan prostor i postaje otok kazališta, smijeha, riječi, glazbe, oaza rada i mira, zahvaljujući kazalištu Ulysses koje donosi bogatstvo kulture na otok i u otoku pripadajuću tvrđavu Minor.

Istaknuta rimskom arhitekturom, Pula će vas zavesti i bistrim morem, kulturnom baštinom i povijesnim blagom. Teško se oduprijeti. Niti nemojte! Osjetite grad koji odiše raznolikošću!